Podul rutier prăbuşit în Neamţ. Ciucă a cerut MApN să găsească o soluţie pentru problema transportului în zonă şi solicită tragerea la răspundere a vinovaţilor

Podul rutier prăbuşit în Neamţ. Ciucă a cerut MApN să găsească o soluţie pentru problema transportului în zonă şi solicită tragerea la răspundere a vinovaţilor

Reprezentantul Guvernului a venit cu detalii despre reacţia Executivului la incidentul din Neamţ, unde un pod rutier dat în folosinţă în noiembrie 2021 s-a prăbuşit.

„Prim-ministrul României, domnul Nicolae Ciucă, a dispus ca MApN, începând de azi, să găsească o soluţie în zona afectată de surparea podului peste râul Siret, din judeţul Neamţ. A cerut tragerea la răspundere a celor responsabili şi vinovaţi de această situaţie, Pentru ca atât cetăţenii din zona afectată, cât şi cei care tranzitează să nu fie afectaţi, astfel încât MApN începând de azi va lucra în regim de urgenţă pentru a restabili trasnportul pe această zonă”, a declarat Cărbunaru.

CNAIR a precizat, într-un comunicat de presă transmis joi, că podul peste râul Siret care face legătura între localităţile Sagna şi Luţca din judeţul Neamţ se află în administrarea Consiliului Judeţean Neamţ. Totodată, instituţia a arătat că acest pod a fost construit, reabilitat şi consolidat sub autoritatea CJ Neamţ şi nu a fost niciodată în administrarea CNAIR.

„Acest eveniment arată, cu atât mai mult, importanţa verificării şi intervenţiilor pentru reparaţiile şi reabilitările podurilor. Din acest motiv, CNAIR verifică periodic starea podurilor şi, acolo unde se impune, intervine rapid cu diverse măsuri. În cazul în care există suspiciuni de neîndeplinire a minimelor criterii de siguranţă a unui pod, compania poate merge până la închiderea totală a circulaţiei pe acesta", a arătat sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...