Poliția britanică a primit permisiunea de a deschide focul asupra șoferilor care sunt pe punctul de a comite un atentat

Poliția britanică a primit permisiunea de a deschide focul asupra șoferilor care sunt pe punctul de a comite un atentat

Poliția britanică va avea dreptul să deschidă focul asupra acelor șoferi care sunt pe punctul de a comite un atentat, a declarat joi directorul Consiliului Național al Șefilor de Poliție (National Police Chiefs' Council - NPCC) din Marea Britanie, Simon Chesterman, citat de agenția EFE.

Până în prezent agenții de poliție britanici erau autorizați să deschidă focul numai pentru a opri conducătorii vehiculelor aflate în mișcare să provoace pagube suplimentare, dar ultimele atentate comise la Londra, Nisa și Berlin, în care teroriști au pătruns cu vehicule în mulțime, au determinat revizuirea acestei măsuri.

'Am văzut în ultima vreme tactici multe și oribile de a comite atentate cu mașini și camioane', a explicat Simon Chesterman în fața presei, precizând că, deși până în prezent politica era de a nu deschide focul asupra șoferilor, în urma ultimelor evenimente s-a decis schimbarea acestei proceduri.

'Atunci când un vehicul este folosit ca armă principală de atac, nu rămân multe opțiuni la dispoziție, decât de a trage asupra șoferului pentru ca el să frâneze, mai ales dacă este vorba despre un camion', a explicat directorul NPCC, care coordonează operațiunile forțelor de ordine britanice.

Unul dintre cele mai mari riscuri avute în vedere până în prezent pentru astfel de situații era posibilitatea ca gloanțele trase să ricoșeze și să provoace astfel victime colaterale, dar Simon Chesterman a susținut că la ora actuală poliția britanică este echipată cu muniție care străpunge suprafețele vitrate și portierele vehiculelor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale