Poliția britanică spune că proxeneții români își plimbă femeile ca trupele de circ pentru a nu da de bănuit

Poliția britanică spune că proxeneții români își plimbă femeile ca trupele de circ pentru a nu da de bănuit

Poliția din Marea Britanie este asaltată de cazurile cu proxeneți români care au profitat de site-urile legale de specialitate și au găsit tot felul de metode pentru a păcăli autoritățile. Una dintre ele este cea a mutării prostituatelor din loc în loc, precum trupele de circ.

În cea mai mare parte, fetele sunt racolate prin metoda "lover boy", apoi sunt sechestrate şi scoase la produs.

În căutare de clienți, proxeneții români apelează și la site-urile legale, specializate, precum Vivastreet şi Adultwork, două reţele internaţionale prin intermediul cărora sunt promovate lucrătoarele sexuale cu acte în regulă. 

În momentul de față, cele două site-uri sunt covârșite de reclamele proxeneţilor români, iar clienții nu pot face diferența între lucrătoare sexuale legale și rețelele ilegale de prostituție.   

Mărturii din sclavie

După ce au vizitat un bordel suspect, detectivii și-au dat seama că proxeneții încărcau carduri de credit preplătite cu numerar în Preston, Lancashire, înainte de a le folosi pentru a cumpăra reclame pe site-ul Vivastreet.

O fată din România, care a fost adusă în Marea Britanie prin metoda "lover boy", a scris în jurnalul ei, găsit de polițiști: „Mă simt tristă și obosită, bolnavă și fragilă. Simt că mă sufoc. Am nevoie de ajutor pentru a trece prin asta și îmi trebuie putere.

Brațele mele sunt grele și picioarele sunt amorțite. Mă doare capul și mi se face rău când mă gândesc la toate femeile din jurul meu ”.

Proxeneții maghiari îi concurează pe cei români

La sfârșitul anului trecut, tinerele din România au fost mutate din oraș în oraș de către o bandă de proxeneți, care le scotea la produs prin intermediul Vivastreet anunțând că sunt fete noi în localitate. Așa se face că aceeași fată era vândută ca „Bella din Blackpool” o săptămână și drept „ Kathy în Whitehaven", săptămâna următoare.

Rețeaua a fost anihilată și șase proxeneți din România, cinci bărbați și o femeie, au fost arestați după ce vecinii au sesizat autoritățile că într-o casă din Blackburn intrau bărbați pe bandă rulantă. 

Sgt. Stu Peall, de la Poliția Lancashire, a declarat că banda a folosit femeile ca „orice altă marfă”, fără a ține cont de bunăstarea lor sau de drepturile omului.

 „Cazurile de trafic sexual din Lancashire sunt în principal românești, dar vedem o creștere a numărușui bordelurilor maghiare, pe care Poliția din Manchester o sesizează de câțiva ani de zile.

În esență, nord-vestul este foarte popular pentru înființarea unui bordel, pentru că acolo sunt locuințe ieftine și există o bază masive de clienți, după studiile noastre", a declarat Sgt. Stu Peall echipei JPIMedia Investigations:

 


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?