Poliția Capitalei efectuează 25 de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor

Poliția Capitalei efectuează 25 de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor

Un număr de 25 de percheziții domiciliare efectuate de Poliția Capitalei au loc miercuri dimineața în municipiul București și în județele Ilfov și Dâmbovița, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor, în domeniul prestării serviciilor de protecție și pază și cel al serviciilor de igienizare și curățenie, prejudiciul fiind de 12 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de Poliția Capitalei, din datele și probele administrate în cauză rezultă că în perioada 2011 — 2013 reprezentanții a două societăți comerciale au înregistrat în evidența contabilă și au declarat organelor competente achiziții fictive de la nouă societăți comerciale cu comportament de tip "fantomă", în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

"În scopul disimulării provenienței ilicite a sumelor de bani provenind din săvârșirea faptelor de evaziune fiscală, bănuiții au transferat în mod succesiv aproximativ 31.000.000 de lei, reprezentând contravaloarea achizițiilor fictive, în conturile celor nouă societăți comerciale, de unde au fost ulterior divizate și retransferate în alte conturi, fiind retrase, în final, în numerar, cu ajutorul cardurilor bancare, în vederea restituirii dispunătorilor plăților. Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat la acest moment este de 12.000.000 lei, iar suma ce formează obiectul procesului de spălare a banilor este de aproximativ 31.000.000 lei", se menționează în comunicatul de presă.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

2 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62