Poliţia Capitalei, mesaj înainte de sărbători: Nu transformaţi febra cumpărăturilor în alt fel de febră

Poliţia Capitalei, mesaj înainte de sărbători: Nu transformaţi febra cumpărăturilor în alt fel de febră

Poliţia Capitalei le cere cetăţenilor ca în perioada sărbătorilor de Florii şi de Paşte să respecte ordonanţele militare emise de autorităţi prin evitarea aglomeraţiilor şi păstrarea distanţei sociale, pentru a "nu transforma febra cumpărăturilor în alt fel de febră".

"Trecem cu toţii printr-o încercare, din care putem ieşi cu bine doar dacă respectăm regulile şi vom acţiona împreună. Pentru credincioşii ortodocşi urmează Floriile, iar pentru cei catolici sau din alte culte, Paştele. Pentru a vă proteja pe dumneavoastră, pentru a vă proteja familia, respectaţi Ordonanţele Militare şi păstraţi distanţarea socială şi evitaţi aglomeraţiile. Nu transformaţi febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectaţi indicaţiile din magazine şi păstraţi distanţa. Respectaţi orarul de deplasare şi aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră", arată Poliţia Capitalei într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

Oamenii legii precizează că anul acesta trebuie să se renunţe la aprinderea de lumânări la cimitir "pentru cei dragi trecuţi în nefiinţă", explicând că accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare şi atunci cu respectarea numărului de 8 persoane, iar nerespectarea ordonanţelor militare se sancţionează cu amendă între 2.000 şi 10.000 de lei.

De asemenea, sursa citată menţionează că bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar şi on line, iar echipajele de poliţie, jandarmerie şi poliţie locală se vor afla în proximitatea lăcaşelor de cult.

"Vă informăm că accesul este restricţionat în pădurea Băneasa, dar şi în alte zone cunoscute ca atractive pentru ieşirea la iarbă verde. Echipajele Brigăzii Rutiere, de ordine publică şi Jandarmeria călare vor supraveghea toate aceste zone, unde tradiţional se încing grătarele. Parcurile sunt şi rămân închise". precizează poliţiştii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!