Poliția Capitalei susține că medicul de la maternitatea Giulești a fost recalcitrant și a refuzat legitimarea

Poliția Capitalei susține că medicul de la maternitatea Giulești a fost recalcitrant și a refuzat legitimarea

Medicul de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Prof. Dr. Panait Sârbu - 'Maternitatea Giulești' care a fost amendat de polițiștii rutieri în noaptea de duminică spre luni în capitală a fost recalcitrant și a refuzat să se legitimeze în fața oamenilor legii, a arătat luni chestor de poliție Nicu Dragoș, adjunct al directorului general al Poliției Capitalei, într-o declarație de presă.

Acesta a precizat că echipajul Brigăzii Rutiere, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu în trafic, a făcut un semnal regulamentar de oprire a autoturismului în care se afla medicul.

"La volan se afla o femeie care a prezentat documentele, solicitându-se verificarea cu aparatul etilotest. (...) Bărbatul care o însoțea a coborât din autoturism, devenind recalcitrant și încercând să împiedice efectuarea testării, adresând injurii celor doi polițiști. I s-a cerut să se legitimeze, dar a refuzat, continuând să profereze injurii și amenințări. Acesta emana o puternică halenă alcoolică", a explicat chestorul de poliție Nicu Dragoș.

El a precizat că polițiștii au încercat să îl verifice pe bărbatul recalcitrant, dar acesta s-a opus.

"La momentul în care s-a ajuns la mașina poliției, femeia a prezentat cartea de identitate a bărbatului și au fost date două sancțiuni contravenționale, respectiv pentru refuzul de legitimare și pentru adresarea de expresii jignitoare, în cuantum de 500 de lei. Conducerea Poliției Capitalei nu a fost informată cu privire la această situație și precizăm că au fost declanșate verificări cu privire la modul în care au intervenit polițiștii și cu privire la modul de raportare a evenimentului din teren", a adăugat oficialul Poliției Capitalei.

Chestorul de poliție a arătat că, în baza legii, orice persoană are obligația de a prezenta documentele de identitate la solicitarea polițiștilor, subliniind că Poliția Capitalei încearcă de fiecare dată să manifeste transparență în întreagă sa activitate și nu tolerează nicio abatere de la litera și spiritul legii. "Orice persoană care încalcă legea va suporta rigorile acesteia", a spus el.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat luni că a cerut IGPR să dispună un control la Poliția Cap italei pentru a clarifica și verifica modul în care a fost amendat medicul de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Prof. Dr. Panait Sârbu — 'Maternitatea Giulești'.

"În urma mediatizării cazului de azi-noapte, când cei doi polițiști au amendat medicul de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Prof. Doctor Panait Sârbu — 'Maternitatea Giulești', am cerut ca IGPR să dispună un control la Poliția Capitalei pentru a clarifica și verifica cum s-a ajuns într-o asemenea situație. Consider că lipsa de explicații generează speculații și opinii neîntemeiate în spațiul public, motiv pentru care aștept concluziile celor de la IGPR", a scris Carmen Dan într-o postare pe Facebook.

AGERPRES/(A,AS—autor: Mihaela Tudorache, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 De citit...

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 „Abia aștept să vă arăt tot”

5 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor