Poliția Capitalei: Trei bărbați, reținuți pentru mesajele rasiste de pe un cort amplasat la Universitate de Ziua Romilor

Poliția Capitalei: Trei bărbați, reținuți pentru mesajele rasiste de pe un cort amplasat la Universitate de Ziua Romilor

Trei bărbați au fost reținuți luni de polițiști în urma sesizării din oficiu privind scrierea unor mesaje rasiste pe un cort amplasat în Piața Universității, destinat evenimentelor cultural-artistice organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Romilor.

"În ziua de duminică, 10 aprilie, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au identificat trei bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 34 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de incitare la ură sau discriminare și distrugere", informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) remis luni AGERPRES.

Cei trei bărbați de 23, 27 și, respectiv, 34 de ani sunt din București și au fost audiați la Secția 10 Poliție.

Cercetările sunt continuate cu cei trei în stare de reținere sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de incitare la ură sau discriminare și distrugere.

"De asemenea, având în vedere că agenții de pază ce aveau obiectivul în sarcină nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu și ar fi părăsit zona posturilor se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neglijență în serviciu și favorizarea făptuitorului", se arată în comunicat.

Poliția Capitalei s-a sesizat din oficiu după ce, în noaptea de 8 spre 9 aprilie, persoane necunoscute au degradat, prin scrierea cu vopsea, un cort amplasat în Piața Universității destinat evenimentelor cultural-artistice organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Romilor.

Potrivit sursei citate, a fost efectuată cercetarea la fața locului, iar ulterior organizatorii evenimentului au depus sesizări cu privire la cele întâmplate, prin reprezentanți.

Au fost demarate investigații în zonă, au fost audiate mai multe persoane inclusiv agenții de pază care aveau atribuții în supravegherea obiectivului, astfel reușindu-se ca în data de 10 aprilie bănuiții să fie identificați.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…