Poliţia de Frontieră: 12.794 de cetăţeni ucraineni au intrat în România duminică, în creştere faţă de ziua precedentă

Poliţia de Frontieră: 12.794 de cetăţeni ucraineni au intrat în România duminică, în creştere faţă de ziua precedentă

„În data de 07.08.2022, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 465.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 113.400 mijloace de transport. Pe sensul de intrare în România, au fost 245.202 de persoane, dintre care 12.794 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 2,57 % faţă de ziua precedentă)", a transmis luni Poliţia de Frontieră.

Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 07.08.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.851.048 cetăţeni ucraineni.

Conform sursei citate, controlul de frontieră la intrarea în România se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

În punctele de trecere şi la „frontiera verde”, poliţiştii de frontieră au constatat 84 de fapte ilegale (30 de infracţiuni şi 54 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 75.000 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 30.000 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 28 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea 43 de cetăţeni români din diferite motive legale.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Foarte interesante amănunte! / Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii trag după ținte false și se omoară între ei

5 Profesorul Vlad Ciurea / Creierul are cinci dușmani!