Poliția de frontieră: 54.000 de persoane au intrat în țară în ultimele 24 de ore, mai puțini față de cei care au ieșit

Poliția de frontieră: 54.000 de persoane au intrat în țară în ultimele 24 de ore, mai puțini față de cei care au ieșit

110.000 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 57.600 mijloace de transport, au tranzitat frontiera României în ultimele 24 de ore, informează Poliția de frontieră. Dintre aceștia, 54.000 de persoane au intrat în țară cu 19.100 de autovehicule şi 56.000 au ieșit cu 38.500 de mijloace de transport, relatează  G4Media.ro .

Spre comparație, în aceeaşi zi de anul trecut, traficul a fost de 163.700 persoane. Se constată o scădere de aproape 35% față de anul trecut.

Poliția de frontieră reamintește că informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

În punctele de trecere şi “frontiera verde”, poliţiştii au constatat 35 fapte ilegale (10 infracţiuni şi 25 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Au fost descoperite bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproape 650.000 de lei. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 8.900 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 34 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 10 cetăţeni români din diferite motive legale, potrivit poliției de frontieră.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale