Poliţia de Frontieră: Aproximativ 46.500 persoane au efectuat formalităţile de control în ultimele 24 de ore; peste 3.700 - carantinate

Poliţia de Frontieră: Aproximativ 46.500 persoane au efectuat formalităţile de control în ultimele 24 de ore; peste 3.700 - carantinate

Aproximativ 46.500 persoane au efectuat formalităţile de control, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări iar, în urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuinţă, de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică, 3.720 de persoane.

"În data 12.06.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 46.500 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 23.300 mijloace de transport (dintre care 14.400 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 21.500 persoane cu 11.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 25.000 persoane cu 12.300 mijloace de transport. Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 28.300 de persoane şi 13.500 de mijloace de transport (7.400 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 11.500 de persoane cu 6.400 mijloace de transport", potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră transmis sâmbătă AGERPRES.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuinţă de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică 3.720 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: P.T.F. Nădlac I - 1.299 (din care 406 pe jos), P.T.F. Nădlac II - 928, P.T.F. Borş - 907, P.T.F. Petea - 552, P.T.F. Urziceni - 7 etc, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat 39 de fapte ilegale (16 infracţiuni şi 23 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 62.000 de lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 10.000 de lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a nouă cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 12 cetăţeni români, din diferite motive legale, a adăugat Poliţia de Frontieră.

Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional la graniţa de vest, astfel încât să se evite apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Poliţia de Frontieră Română revine cu precizarea că formalităţile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line, care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Umbrărescu și-a adus „monștrii” pe șantier să termine cei 10 km lipsă din Autostrada Vestului

2 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

3 Tolontan, articol prin care îngroapă mitul Nicușor Dan... Ce dezvăluie cunoscutul jurnalist...

4 VIDEO Voi ascultați ce spune Armand Goșu despre Rusia și complicitățile cu anumite țări?

5 Foarte interesante amănunte...