Poliţia din Londra a arestat 680 de protestatari din mişcarea Extinction Rebellion

Poliţia din Londra a arestat 680 de protestatari din mişcarea Extinction Rebellion

Poliţia Metropolitană londoneză a anunţat vineri că a arestat luna aceasta 680 de protestatari din mişcarea Extinction Rebellion, care militează pentru acţiune împotriva schimbărilor climatice, transmite dpa.

Începând din 1 septembrie, s-au consemnat ca motive ale arestărilor inclusiv perturbarea traficului, distrugeri şi tulburarea liniştii publice, a arătat poliţia. Un bărbat a fost arestat joi pentru că a scris cu spray ''este un rasist'' pe o statuie a fostului premier britanic Winston Churchill.

Foto: (c) Tom Jacobs / REUTERS


Mişcarea internaţională Extinction Rebellion, cunoscută şi ca XR, a organizat mai multe proteste la Londra şi în alte oraşe, cerând guvernului Regatului Unit să susţină o ''lege de urgenţă climatică şi ecologică''. Activiştii au ocupat poduri şi străzi, au blocat tipărirea unor ziare şi au organizat demonstraţii la mai multe aeroporturi şi la sediile unor companii legate de combustibilii fosili.

''Fără îndoială, ultimele proteste ale Extinction Rebellion au fost o problemă semnificativă pentru agenţi, în special fiindcă ne aflăm încă într-o criză a sănătăţii publice'', a declarat şefa poliţiei, Jane Connors. ''Vom continua să îi anchetăm pe cei suspectaţi de încălcarea legii, deci numărul arestărilor ar putea creşte'', a adăugat ea într-un comunicat.

Şefa Departamentului Internelor, Priti Patel, a afirmat marţi în faţa unor poliţişti cu funcţii de conducere că activiştii XR sunt ''infractori'' care folosesc ''tactici de gherilă'' şi au organizat ''un atac ruşinos împotriva modului nostru de viaţă, a economiei noastre şi a mijloacelor de subzistenţă ale majorităţii care munceşte din greu''. ''Refuz pur şi simplu să permit acest gen de anarhie pe străzile noastre'', a spus ea, promiţând să sprijine poliţia pentru ''a abate întreaga forţă a legii asupra minorităţii egoiste'' aflate în spatele dezordinii publice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu