Poliția din Londra raportează o creștere bruscă a infracțiunilor antisemite

Poliția din Londra raportează o creștere bruscă a infracțiunilor antisemite

Potrivit șefului adjunct al Scotland Yard, Lawrence Taylor, în același timp, există mai multe incidente legate de islamofobie.

Foto: EPA-EFE

Numărul infracțiunilor antisemite din Londra a crescut brusc în ultimele zile. Şeful adjunct al Scotland Yard Lawrence Taylor a anunţat acest lucru în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, în perioada 30 septembrie - 13 octombrie, poliția a primit 105 sesizări de diferite manifestări de antisemitism, iar în 75 de cazuri a avut loc încălcarea legii. În aceeași perioadă a anului trecut, au fost înregistrate 14 astfel de cazuri, dintre care 12 au fost calificate de poliție drept fapte ilegale.

„Vorbim de o creștere uriașă a numărului de infracțiuni și alte incidente motivate de antisemitism. În același timp, observăm și mai multe incidente legate de islamofobie, dar aceasta nu este comparabilă ca amploare cu creșterea observată a antisemitismului. -Semitism, spuse Taylor.

Anterior, presa britanică a relatat despre apariția unor graffiti anti-israelieni în Golders Green din Londra, unde se află una dintre cele mai mari comunități hasidice din lume. În aceeași zonă, un restaurant cușer a fost atacat de vandali peste noapte. Cursurile au fost temporar anulate la două școli evreiești din Londra din motive de securitate, iar elevii de la alte câteva au fost sfătuiți să ia o serie de măsuri de precauție din cauza riscului de atacuri pe stradă.

Comentând situația, prim-ministrul britanic Rishi Sunak a spus că autoritățile regatului „nu vor tolera incitarea la ură și violență, manifestări de rasism și acțiuni menite să provoace frică”.

Anterior, guvernul britanic a alocat încă 3 milioane de lire sterline (3,64 milioane de dolari) pentru a asigura securitatea școlilor și sinagogilor evreiești. Scotland Yard a sporit patrulele în zonele în care riscul infracțiunilor antisemite este deosebit de mare. Potrivit lui Taylor, mai mult de o mie de ofițeri de poliție au fost dislocați pentru a asigura siguranța evreilor din Londra. Securitatea strictă va fi instituită sâmbătă pentru o demonstrație în masă pro-Palestina în centrul Londrei. Se preconizează că va atrage aproximativ 10 mii de oameni.

În ultimele zile, o serie de proteste în sprijinul Palestinei au avut loc în marile orașe din Marea Britanie. Cel mai mare astfel de eveniment a adunat aproximativ 5 mii de oameni la Ambasada Israelului din Londra. În timpul acțiunii, oamenii legii au reținut trei infractori.

Situația din Orientul Mijlociu s-a înrăutățit brusc după ce militanții mișcării palestiniene radicale Hamas au intrat în Israel din Fâșia Gaza pe 7 octombrie. Hamas consideră că atacul este un răspuns la acțiunile israeliene împotriva Moscheei Al-Aqsa de pe Muntele Templului din Ierusalim. Israelul a anunțat blocarea completă a Fâșiei Gaza și a început să lovească asupra acesteia și în anumite zone din Liban și Siria. Ciocniri au loc și în Cisiordania. Peste 1.800 de palestinieni au fost uciși, iar peste 7.200 au fost răniți, Pe partea israeliană au fost înregistrați până la 1.500 de oameni au fost victime ale conflictului și aproape 4.000 au fost răniți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...