Poliția dispersează protestatari la Belgrad VIDEO+FOTO

Poliția dispersează protestatari la Belgrad VIDEO+FOTO

Oamenii legii au înconjurat clădirea Primăriei din Belgrad.

Foto: Nexta TV via X

Polițiștii purtând căști și scuturi au sosit în masă în piața Primăriei din Belgrad, au ocupat poziții de-a lungul perimetrului pieței, au inspectat clădirea și au format un scut uman în jurul acesteia.

Ulterior, oamenii legii au trecut la dispesarea protestatarilor.

Revoltații au început să demonteze pavajele de lângă clădirea administrației belgrădene și să arunce cu pietre mari în ferestre și uși. Protestatarii auaruncat cu obiecte și spre scuturile și căștile poliției care dețineau clădirea. Oamenii legii nu au părăsit clădirea și au folosit o bombă fumigenă împotriva susținătorilor opoziției.

Reprezentanții blocului de opoziție „Serbia împotriva violenței”, care în seara zilei de 18 decembrie au început o serie de mitinguri în apropierea clădirii Comisiei Electorale Republicane din centrul Belgradului, au încercat să năvălească în clădirea primăriei orașului. Demonstranții au folosit stâlpi pentru a demola ușa și au spart și geamul, unde au început să arunce cu pietre și cutii de bere. În același timp, distrug camerele CCTV.

Au sosit și două ambulanțe. La fața locului a sosit și șeful Ministerului Afacerilor Interne al Serbiei, Bratislav Gasic.

Foto: Nexta TV via X

Foto: Nexta TV via X

Vučić a convocat o ședință urgentă a Consiliului de Securitate Națională pe fondul tulburărilor din capitală, transmite televiziunea sârbă TV Pink.

Încercarea de a asalta clădirea administrației orașului Belgrad de către susținătorii opoziției pro-occidentale a fost cauzată de un factor extern și a avut ca scop subminarea suveranității țării, a declarat președintele sârb Aleksandar Vucic în timpul unei declarații de urgență adresate națiunii.

Anterior, președintele sârb Aleksandar Vučić a spus că protestele opoziției și declarațiile provocatoare nu vor avea niciun rezultat, deoarece în țară „puterea se schimbă doar la alegeri”. Potrivit acestuia, „indiferent ce vor încerca să facă, nu va exista nicio schimbare violentă a puterii”. Oponenții autorităților își declară dezacordul față de victoria coaliției conduse de partidul de guvernământ în alegerile pentru adunarea (adunarea) orașului Belgrad.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat