Poliția germană, sub presiune pentru a oferi explicații privind sinuciderea în detenție a unui suspect de terorism

Sinuciderea în închisoare a unui sirian suspectat de terorism este o 'tragedie' și un 'fiasco', și-au exprimat joi indignarea parlamentari germani, în contextul în care poliția și autoritățile judiciare se află sub presiune pentru a oferi explicații despre cum tânărul de 22 de ani, considerat un inculpat de mare risc, a putut să își ia viața în detenție, scrie DPA.

Jaber al-Bakr a fost găsit spânzurat miercuri seară în celula sa dintr-o închisoare din Leipzig, la două zile după ce a fost arestat sub acuzația că a plănuit un atac cu bombă pe un aeroport german.

Avocatul apărării, Alexander Huebner, a spus că a fost informat că clientul său se afla sub o supraveghere constantă. Totuși, tabloidul Bild a relatat că celula sirianului era doar verificată la anumite intervale de ceva mai puțin de o oră.

În declarații pentru postul de radio Deutschlandfunk, politicianul ecologist Konstantin von Notz a spus că acest act de sinucidere este un 'fiasco' al sistemului de justiție din landul estic Saxonia.

Wolfgang Bosbach, din partea Uniunii Creștin Democrate a cancelarului Angela Merkel, a spus că moartea suspectului este o 'tragedie', adăugând că a fost pierdută astfel 'o importantă sursă de informații'.

Întreaga anchetă a pus poliția din Saxonia într-o situație dificilă, din moment ce Jaber al-Bakr a evitat să fie arestat în timpul unui raid asupra apartamentului său sâmbătă.

El a fost prins ulterior și predat poliției de trei refugiați sirieni. Potrivit unor surse citate de DPA, al-Bakr i-a acuzat pe refugiați de complicitate la plănuirea atacului, însă veridicitatea afirmației nu a fost dovedită.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vindecă singurătatea, ia cu mâna! / Sexy-consiliera personală a Ministrului Sănătății, 26 de ani, absolven…

2 O să aveți un șoc! / Facem publice infracțiunile pe care zeița infractorilor, Alina Gorghiu, le vrea executate a…

3 Nouă ni se spune că masca este inutilă / Virusologul Mihnea Boștină: Din ce în ce mai multe date sprijină ipotez…

4 Mafia PSD / Asta a livrat combinezoane la spitalul groazei din Suceava! „Protejata" lui Vanghelie: contracte de …

5 Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea: O parte din cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poa…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante