Poliția israeliană dorea să-l interogheze pe fostul secretar de stat al SUA în ancheta împotriva lui Netanyahu

Poliția israeliană dorea să-l interogheze pe fostul secretar de stat al SUA, John Kerry, într-unul dintre cazurile de corupție care au legătură cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, a informat joi în exclusivitate cotidianul israelian Haaretz, transmite EFE.

Kerry urma să se prezinte în calitate de martor în așa-numitul Caz 1000, în care Netanyahu este anchetat pentru că l-ar fi favorizat pe omul de afaceri israelian Arnon Milchen în schimbul unor cadouri foarte scumpe. Potrivit anchetei, prim-ministrul israelian a intervenit în favoarea omului de afaceri și i-a cerut lui Kerry ca SUA să-i reînnoiască viza de intrare pentru o perioadă de 10 ani.

Poliția israeliană a încercat să-l interogheze și pe fostul ambasador american la Tel Aviv, Dan Shapiro, însă în ambele cazuri a fost împiedicată de consilierul juridic al guvernului israelian, Avihai Mendelblit, potrivit sursei citate. Mendelblit a considerat că citarea a doi înalți oficiali americani era un subiect mult prea sensibil și că ancheta putea merge înainte și în lipsa mărturiilor celor doi.

În 2013, lui Milchen i-a fost restrâns accesul pe teritoriul SUA, unde desfășoară mare parte din afacerile sale, după ce omul de afaceri a declarat într-un interviu că a colaborat și a contribuit la programul nuclear israelian. De atunci, autoritățile americane îi reînnoiesc viza doar pentru perioade de câte un an.

Într-unul dintre interogatoriile la care a fost supus în ultimele luni, Netanyahu a recunoscut că a intervenit în favoarea omului de afaceri, dar a negat că intervenția sa ar fi avut legătură cu cadourile scumpe pe care le primea el și soția sa.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

3 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

4 ULTIMA ORĂ România are cea mai abruptă creștere a curbei de infectare cu coronavirus din Europa de Est

5 VIDEO Ascultați-l pe Dorneanu ce tupeu de borfaș are! Se apără cu tatăl vitreg al lui Tăriceanu, turnătorul Da…