Poliţia italiană a arestat două persoane în cadrul unei investigaţii asupra unui grup de extremă dreapta

Poliţia italiană a arestat două persoane în cadrul unei investigaţii asupra unui grup de extremă dreapta

Poliţia italiană a arestat două persoane şi a plasat alte zece sub observaţie în şi lângă oraşul Siena, ca parte a investigaţiei asupra unui grup de extremişti de dreapta care plănuiau să arunce în aer o moschee lângă Siena, a informat marţi agenţia de presă ANSA.

Poliţia a anunţat că 12 persoane sunt cercetate pentru posesie ilegală de arme de foc în scop subversiv.

Diviziile pentru operaţiuni speciale ale poliţiei din Florenţa şi Siena au întreprins numeroase căutări, au anunţat autorităţile, şi au descoperit "o ascunzătoare de arme şi explozive, ascunse în case, depozite şi birouri din provincia Siena".

În imaginile cu obiectele confiscate de poliţie, publicate de mass-media din Italia, pot fi văzute numeroase puşti, dar şi "suveniruri naziste" din Al Doilea Război Mondial, printre care svastici, caschete şi drapele fasciste.

Surse din poliţie citate de ANSA au declarat că gruparea investigată plănuia să arunce în aer moscheea din Colle Val d'Elsa, la circa 25 de kilometri nord-vest de Siena, prin avarierea unei conducte de gaz. Însă membrii grupării de extremă dreapta au renunţat la plan din cauza temerilor că poliţia îi va prinde, potrivit agenţiei de presă italiene.

Persoanele care se aflau sub investigaţie ridicau în slăvi fascismul şi nazismul pe reţelele sociale, a subliniat cotidianul La Repubblica.

"Extremismul şi terorismul de extremă dreapta constituie un real pericol şi noi aşteptăm ca toţi oamenii să le condamne", a notat asociaţia islamică italiană Unione delle Comunita Islamiche d'Italia (UCOII) într-un comunicat postat pe contul său de Facebook. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...