Poliția malteză a arestat opt suspecți în cazul asasinării jurnalistei Caruana Galizia, anunță premierul Muscat

Poliția malteză a arestat opt suspecți în cazul asasinării jurnalistei Caruana Galizia, anunță premierul Muscat

Poliția malteză a arestat luni opt suspecți în cazul asasinării jurnalistei anticorupție Daphne Caruana Galizia, a anunțat prim-ministrul maltez Joseph Muscat, la aproape două luni după ce victima a fost ucisă cu ajutorul unei încărcături explozive plasate sub automobilul pe care îl conducea, transmite Reuters.

Toți suspecții arestați sunt cetățeni maltezi și majoritatea dintre ei au cazier, a declarat Muscat, fără a oferi alte detalii.

Poliția are la dispoziție 48 de ore pentru a-i interoga pe suspecți și a decide dacă le prelungește arestul sau îi pune în libertate.

Jurnalista și bloggerița Daphne Caruana Galizia, în vârstă de 53 de ani, a fost asasinată la data de 16 octombrie, după ce acuzase constant politicieni și alți oficiali maltezi de corupție în popularul său blog Running Commentary, fiind dată în judecată de câteva ori.

Crima a provocat o undă de șoc în Europa și a atras atenția asupra faptului că vendeta politică și criminalitatea organizată devin fenomene tot mai periculoase în Europa.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…