Poliţia militară bulgară a finalizat ancheta privind prăbuşirea unui avion MiG-29 în Marea Neagră, la 9 iunie

Poliţia militară bulgară a finalizat ancheta privind prăbuşirea unui avion MiG-29 în Marea Neagră, la 9 iunie

Poliţia militară a finalizat ancheta asupra avionului militar MiG-29 al forţelor aeriene bulgare prăbuşit la 9 iunie în Marea Neagră, raportul anchetei avansând trei posibile motive ale accidentului, a anunţat miercuri Ministerul Apărării bulgar, potrivit BTA.

În timpul accidentului, produs în timpul exerciţiilor militare Shabla 2021, a decedat pilotul aeronavei, maiorul Valentin Terziev (47 de ani). Cutia neagră a avionului a fost recuperată de la o adâncime de 70 metri, pe 24 iunie.

Potrivit primei versiuni de lucru, prăbuşirea avionului a fost cauzată de racheta transportată de acesta. A doua versiune avansează ipoteza că avionul de vânătoare a fost distrus sau pilotul a fost lovit de fragmente după ce racheta a explodat. Comisia de anchetă consideră aceste versiuni destul de improbabile.

Cea de-a treia versiune, considerată şi cea mai plauzibilă, indică faptul că avionul ar fi lovit suprafaţa apei după ce pilotul a pierdut coordonatele spaţiale.

Ministerul Apărării este pregătit să predea raportul către Parchet, care va continua investigaţiile în conformitate cu Codul bulgar de procedură penală. Cutia neagră urmează să fie trimisă spre analiză unui laborator al producătorului, din Federaţia Rusă.

Din cauza prăbuşirii avionului MiG-29, exerciţiile militare Shabla 21 au fost suspendate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...