Poliţia Română cumpără computere şi imprimante. La cât se ridică valoarea achiziției de echipamente IT

Poliţia Română cumpără computere şi imprimante. La cât se ridică valoarea achiziției de echipamente IT

Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă pe SICAP licitaţie pentru un acord-cadru în valoare totală estimată de 81,6 milioane lei în vederea achiziţionării de computere şi imprimante, anunță Agerpres.

Poliția Română achiziționează echipamente IT FOTO Shutterstock

Conform caietului de sarcini, obiectul achiziţiei este încheierea unor acorduri-cadru pentru achiziţionarea de echipamente IT&C, pentru menţinerea funcţionării în condiţii optime a sistemului SIC WAN IGPR Aparat Central, prin înlocuirea computerelor şi a imprimantelor vechi şi depăşite moral.

22 mai, termenul pentru primirea ofertelor

IGPR vizează achiziţia a maxim 10.000 de stații fixe tip I, 6.000 de staţii de lucru fixe tip II, 1.000 de staţii de lucru fixe cu două monitoare, 500 de staţii de lucru grafice, 3.000 de staţii de lucru portabile tip I, 2.000 de staţii de lucru portabile tip II, 1.000 de staţii de lucru portabile tip III, 300 de staţii de lucru portabile rigidizate.

Totodată, IGPR intenţionează să achiziţioneze până la 300 de imprimante tip 1, 200 de imprimante tip 2, 200 de imprimante tip 3 şi 100 de imprimante tip 4.

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va reprezenta 80%, iar garanţia va avea o pondere de 20% (valoarea minimă solicitată este de 24 de luni). Durata contractului va fi de 24 de luni. Proiectele urmează să fie finanţate din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2021 - 2027, cadrului financiar 2014 - 2020 şi prin PNRR. Termenul pentru primirea ofertelor este 22 mai.

DNA achiziționează laptopuri

Totodată, Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă licitaţie pentru furnizarea a 70 de laptopuri, în valoare totală estimată de 875.000 de lei .În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va reprezenta 80%, iar garanţia 20%. Durata contractului este de patru luni. Operatorul economic trebuie să aibă experienţă privind furnizarea în ultimii trei ani de echipamente hardware. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 29 mai.

Poliția Rutieră, dotată cu mașini BMW. Sindicat: Licitație cu cântec

Anul trecut, Poliția Rutieră a achiziționat 600 de bolizi BMW 320ix pentru agenții rutieri. Autospecialele sunt dotate cu transmisii automate cu 8+1 trepte foarte performante, dar nu dispun de ranforsarea caroseriei, element de siguranță prezent pe mașinile oricărei poliții moderne.

Poliția Română (IGPR) vrea să iasă din era Dacia Logan și a semnat un contract pentru dotarea cu bolizi de fabricație germană. Achiziționarea acestor autospeciale s-a realizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație”, iar sindicaliștii din Poliția Română susțin că, deși este un pas mare înainte în privința dotărilor, licitația ridică unele semne de întrebare.

Prețul contractat de IGPR pe o autospecială BMW din seria 3 este de 163.343,41 de lei (aproximativ 33.200 de euro), cu 15.000 de euro sub prețul de catalog, iar primul lot de 100 de vehicule este așteptat să intre în dotarea Poliției Române cel târziu în iunie 2023.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”