Poliţia scoţiană nu va continua cercetările după ce adresa scriitoarei J.K. Rowling a fost dezvăluită pe Twitter

Poliţia scoţiană nu va continua cercetările după ce adresa scriitoarei J.K. Rowling a fost dezvăluită pe Twitter

Un mesaj publicat pe Twitter de activişti trans şi care o viza pe scriitoarea J.K. Rowling nu va fi tratat drept o infracţiune, a anunţat Poliţia din Scoţia, informează luni DPA.

Celebra scriitoare britanică, autoarea cărţilor din seria "Harry Potter", a contactat Poliţia scoţiană după ce activişti pentru drepturile persoanelor trans au publicat în luna noiembrie pe Twitter o fotografie a casei sale din Edinburgh, însoţită de adresa completă a acelei reşedinţe.

În imagine apăreau şi câţiva activişti trans, care stăteau în faţa casei scriitoarei şi purtau pancarte cu slogane precum "trans liberation now" ("libertate acum pentru transsexuali").

J.K. Rowling, criticată pentru opiniile ei despre persoanele transgender şi sexul biologic, a spus că acea fotografie a transformat-o într-o victimă a "doxxing"-ului - acţiunea de a publica informaţii personale private despre o persoană sau o organizaţie, de obicei online, pentru a le permite altor persoane să întreprindă diverse acţiuni.

Luni, Poliţia din Scoţia a confirmat că au fost făcute cercetări şi că nicio infracţiune nu a fost stabilită.

În noiembrie, scriitoarea britanică, în vârstă de 56 de ani, a reacţionat pe Twitter în urma mesajului publicat de activiştii trans: "Trebuie să presupun că ei au credeau că prin acest doxxing mă vor intimida şi că mă vor face să nu mai vorbesc în favoarea drepturilor femeilor bazate pe sexul lor".

"Ar fi trebui să reflecteze la faptul că până acum am primit atât de multe ameninţări cu moartea, încât aş fi putut să-mi acopăr întreaga casă cu ele, dar cu toate acestea nu m-am oprit să vorbesc în favoarea lor", a mai spus celebra scriitoare britanică.

"Poate că - şi lansez aici o mică ipoteză - cel mai bun mod de a dovedi că mişcarea voastră nu este o ameninţare pentru femei ar fi să încetaţi să ne mai urmăriţi, hărţuiţi şi ameninţaţi", a continuat J.K. Rowling.

Activiştii trans au şters acea fotografie la o zi după ce au publicat-o pe Twitter.

Ei au spus că au luat decizia de a o şterge după ce au primit "mesaje transfobe grave şi ameninţătoare". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”