Poliţia suedeză a arestat două persoane sub suspiciunea de spionaj împotriva Suediei şi „a unei alte ţări”

Poliţia suedeză a arestat două persoane sub suspiciunea de spionaj împotriva Suediei şi „a unei alte ţări”

Poliţia suedeză a anunţat marţi că a arestat o persoană sub suspiciunea de spionaj şi un alt individ suspectat că ajutase la presupusele infracţiuni, informează dpa.

Principalul suspect ar fi întreprins activităţi de spionaj grave împotriva Suediei, precum şi „a unei alte ţări”, susţine Serviciul de Securitate Suedez într-un comunicat, citat de Agerpres.

Poliţia suedeză nu a precizat care este cealaltă ţară care se presupune că a fost vizată.

Cei doi suspecţi au fost arestaţi la Stockholm, fără nicio legătură cu vreo altă investigaţie în curs, a precizat poliţia suedeză pentru securitate.

„Suedia nu trebuie să fie o platformă pentru puterile străine care să întreprindă activităţi ilegale de informaţii, atât împotriva Suediei, cât şi împotriva altor ţări”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei suedeze.

„În acest scop desfăşurăm această anchetă”, a subliniat el.Nu a fost precizat dacă cei doi suspecţi sunt cetăţeni suedezi sau străini.

Mai multe locuinţe au fost percheziţionate ca parte a raidului poliţiei marţi şi o a treia persoană a fost adusă la audieri, a mai anunţat poliţia suedeză.

Procuratura Naţională a Suediei a confirmat arestările şi a anunţat că va decide vineri dacă îi va elibera pe suspecţi sau va cere aprobarea unei instanţe pentru a-i menţine în detenţie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…