Poliţia ungară a arestat la Budapesta un norvegian suspect de terorism

Poliţia ungară a arestat la Budapesta un norvegian suspect de terorism

Unitatea antiteroristă ungară TEK a arestat săptămâna trecută un cetăţean norvegian care locuia în Budapesta, suspectat de pregătirea unui atac terorist, informează marţi site-ul police.hu, preluat de MTI.

Bărbatul a fost condamnat de mai multe ori în ţara natală. FOTO Shutterstock (Arhivă)

TEK a informat Biroul Naţional de Investigaţii al forţei poliţieneşti de reacţie rapidă că bărbatul în vârstă de 45 de ani a difuzat pe un site de distribuire a materialelor video mai multe înregistrări în care arată că pregăteşte un atac pentru uciderea unui mare număr de victime. Suspectul vorbea în general în norvegiană, însă a ameninţat şi în engleză, scrie Agerpres .

Anchetatorii ungari au contactat poliţia norvegiană , de la care au aflat că bărbatul fusese condamnat de mai multe ori în ţara natală pentru infracţiuni cu violenţă şi sexuale.

Suspectul a fost arestat în locuinţa pe care o închiriase în Budapesta miercurea trecută, iar poliţia a confiscat echipamente informatice găsite la percheziţie. O instanţă a decis sâmbătă arestarea lui preventivă, la Institutul de Supraveghere Judiciară şi Psihiatrie, mai arată site-ul citat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?