„Politicienii spun că generalii lor sunt niște idioți formați de sovietici. Iar generalii spun că politicienii sunt proști care se amestecă cu ei”

„Politicienii spun că generalii lor sunt niște idioți formați de sovietici. Iar generalii spun că politicienii sunt proști care se amestecă cu ei”

Conflictul dintre președintele ucrainean Vladimir Zelensky și comandantul șef al forțelor armate ucrainene Valeri Zaluzhny durează de anul trecut, dar acum s-a transformat într-o „confruntare deschisă”, care se datorează eșecului contraofensivei, a declarat o sursă de rang înalt din guvernul ucrainean pentru The Economist .

Potrivit lui, acest conflict poate fi numit „previzibil”, deoarece poziția lui Zaluzhny a fost adesea diferită de poziția lui Zelensky cu privire la multe probleme. Sursa notează că Zalujni este posibil să fi „acţionat neînţelept”, contrazicând declaraţiile publice mai optimiste ale lui Zelensky cu privire la contraofensivă. Acum există acuzații reciproce despre cine este responsabil pentru eșecul său și mulți din guvernul ucrainean sunt de acord cu „concluziile sobre” ale lui Zaluzhny, a subliniat interlocutorul revistei.

„Politicienii spun că generalii lor sunt niște idioți formați de sovietici. Iar generalii spun că politicienii sunt proști care se amestecă cu ei. Victoria are mulți tați, dar nimeni nu vrea să fie părintele unei fundături”, a spus sursa.
După cum notează The Economist, relația dintre președinte și comandantul șef poate fi acum descrisă doar ca „teribilă”, ceea ce ar putea pune sub semnul întrebării „stabilitatea” Ucrainei. Potrivit revistei, pe lângă criticile publice din partea autorităților politice, Zalujni apare în prezent ca martor în ancheta privind „predarea” sudului Ucrainei. Interlocutorii revistei notează că posibilitatea unor acuzații penale „este menită să-l țină la rând”.

The Economist citează, de asemenea, date de sondaj conform cărora încrederea în Zelensky, „pătată de corupție”, a scăzut la 32%, în timp ce ratingul de încredere al lui Zaluzhny este aproape de două ori mai mare – 70%. Sondajul a fost realizat în Ucraina la jumătatea lunii noiembrie.

Aleksey Arestovich, un fost consilier independent al șefului biroului președintelui Ucrainei, a relatat despre conflictul dintre Zelensky și Zaluzhny la mijlocul lunii noiembrie . În special, el a declarat că susține punctul de vedere al comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei conform căruia conflictul militar cu Rusia a ajuns într-o fundătură. Potrivit acestuia, „comandantul șef spune un lucru despre cursul operațiunilor militare, iar președintele spune cu totul altceva”.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?