Politico: Biroul procurorului general al SUA l-a notificat pe Trump despre ancheta penală demarată împotriva sa

Politico: Biroul procurorului general al SUA l-a notificat pe Trump despre ancheta penală demarată împotriva sa

Procurorii federali americani l-au anunțat pe fostul președinte al SUA Donald Trump că este cercetat penal, a scris miercuri ziarul Politico , citând surse. Potrivit acestora, fostului șef al statului i-a fost trimisă o scrisoare, în care acesta a fost informat despre procedură.

Donald Trump. Foto: EPA-EFE

La începutul săptămânii, avocații lui Trump s-au întâlnit cu reprezentanți ai Departamentului de Justiție al SUA, care servește simultan și ca Procuratură Generală a țării.

Procurorul special al SUA Jack Smith investighează în prezent manipularea greșită de către fostul lider al SUA a documentelor clasificate. Potrivit publicației, în legătură cu notificarea, Smith ar putea decide să îl acuze pe Trump, într-o procedură penală.

Avocații fostului președinte au cerut anterior autorităților să nu-l acuze pe politician pentru manipularea greșită a documentelor clasificate. Aceștia și-au exprimat poziția în discuțiile cu reprezentanții Ministerului Justiției, inclusiv cu Smith. În cazurile importante din Statele Unite, avocații au adesea ocazia să se întâlnească cu oficialii agenției pe măsură ce ancheta se apropie de sfârșit.

FBI a percheziţionat proprietatea lui Trump, Mar-a-Lago, pe 8 august 2022. În mărturia agentului de informații, în baza căreia s-a emis mandatul de percheziție, s-a reținut că documentele pe care fostul președinte le-a restituit voluntar la Arhivele Naționale din SUA în luna mai conțineau informații clasificate.

Trump susține că nu poate exista încălcare din partea sa, întrucât el, în calitate de șef al statului, avea autoritatea de a desecretifica toate documentele aflate în posesia sa. Cu toate acestea, competențele nu s-au extins asupra materialelor legate de sfera nucleară. Aceste documente, potrivit The Washington Post , au fost găsite la Mar-a-Lago.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”