Politico: Șeful securității cibernetice, Inglis, de la Casa Albă demisionează

Politico: Șeful securității cibernetice, Inglis, de la Casa Albă demisionează

Directorul de securitate cibernetică a Casei Albe, Chris Inglis, plănuiește să-și părăsească postul luna viitoare, a scris miercuri ziarul Politico , citând sursele sale.

Casa Albă. Foto: Arhiva Adevărul

A făcut ceea ce a spus atunci când a venit – a creat un aparat care va rezista testului timpului”, a spus sursa, vorbind despre plecarea lui Inglis, care a ocupat acest post timp de 17 luni.

Șeful Biroului pentru Securitatea Cibernetică a Casei Albe și-a anunțat decizia președintelui american Joe Biden în noiembrie. Inglis a recomandat ca adjunctul său, Kemba Walden, să fie numit în această funcție. După plecarea lui, ea va acționa ca director de management.

Casa Albă are deja în vedere câțiva candidați pentru acest rol. După ce Biden va depune o candidatura, aceasta va trebui aprobată de Senatul SUA.

Fostul prim-adjunct al Agenției de Securitate Națională a SUA, Inglis, a devenit primul director al Biroului pentru Securitatea Cibernetică a Casei Albe în iulie 2021. Responsabilitățile sale includ asigurarea securității cibernetice a infrastructurii vitale din SUA, combaterea hackerilor și protejarea sistemelor informatice guvernamentale.

Biroul lui Inglis a petrecut luni de zile să dezvolte o strategie națională cibernetică pentru administrația Biden. Acum este în discuție la Casa Albă. Decizia finală asupra doctrinei va fi luată pe 9 ianuarie, notează Politico.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?