Polițiști din Verona ca torționarii din anii ’50. Mărturia unui român: „Au șters cu mine pe jos“

Polițiști din Verona ca torționarii din anii ’50. Mărturia unui român: „Au șters cu mine pe jos“

Un român care a ajuns în Italia în căutarea unui loc de muncă a devenit victimă a polițiștilor torționari.

Nicolae Daju

Nicolae Daju, 56 de ani, a ajuns în Italia în 2020 în căutarea unui loc de muncă, dar a sfârșit pe străzi, dormind pe băncile din parcul situat în fața cimitirului monumental. Ajuns în mâinile oamenilor legii, a cunoscut ororile care existau numai în închisorile comuniste.

Agenții Comisariatului de Poliție din Verona au fost violenți și i-au umilit pe oamenii străzii care au ajuns în custodia lor, printre care s-a aflat și românul. Nicolae Daju a fost bătut, i s-a interzis să folosească toaleta și a fost târât în urina proprie, potrivit La Republica.Am fost forțat să urinez într-un colț al camerei și am fost folosit ca o cârpă, au șters cu mine pe jos”, a povestit el jurnaliștilor italieni.

Un inspector de poliție și patru subofițeri italieni sunt acuzați de tortură, leziuni corporale, fals, omisiuni de acte oficiale, delapidare și abuz în serviciu, fiind arestați.

Potrivit anchetei, violențele au fost comise în perioada iulie 2022 – martie 2023, asupra unor persoane aflate în custodia lor.

Suspecții au fost transferați în alte funcții în urmă cu câteva luni, imediat după sesizare. Comisarul de poliție al provinciei Verona a dispus, de asemenea, îndepărtarea din funcțiile lor și a altor persoane care, „deși nu au participat la episoade de violență, se presupune că nu ar fi împiedicat sau, în orice caz, nu au raportat presupusele abuzuri comise de colegi", relatează presa italiană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat