Polițiști sub acoperire se plimbă prin centrul Londrei cu ceasuri de lux la mână și așteaptă să fie jefuiți

Polițiști sub acoperire se plimbă prin centrul Londrei cu ceasuri de lux la mână și așteaptă să fie jefuiți

Polițiștii din Londra au ajuns să se plimbe prin centrul capitalei britanice purtând ceasuri scumpe pentru a-i atrage pe hoții care au împânzit zonele de lux ale orașului.

Ceasurile de lux îi atrag pe hoți care pică în capcana polițiștilor FOTO Shutterstock

Acțiunea, scrie Guardian , a contribuit la reducerea aproape la jumătate a furturilor de ceasuri de lux, potrivit Scotland Yard.

Astfel, ofițeri ai poliției metropolitane londoneze au stat în preajma celor mai exclusiviste cluburi de noapte și restaurante ale capitalei și au atras posibili hoți având la mână cu ceasuri în valoare de zeci de mii de lire sterline.

Atunci când cineva încerca să fure ceasurile, erau arestați de polițiștii care așteptau ascunși , conform unor înregistrări din Soho, prezentate marți.

Operațiunea a contribuit la reducerea furturilor anuale de ceasuri de la 113 la 55 în perioada până în iulie 2023, în trei districte centrale ale Londrei: Westminster; Kensington și Chelsea; și Hammersmith și Fulham, arată datele poliției.

În două operațiuni derulate pe parcursul mai multor luni în 2022 și 2023, 27 de persoane au fost arestate. Dintre acestea, 21 au fost condamnate, conform cifrelor prezentate de poliția britanică.

"Aceasta a fost o operațiune de succes, în primul rând datorită curajului ofițerilor noștri care s-au oferit voluntari să stea singuri în străzi întunecate în mijlocul nopții, așteptând să fie jefuiți", a declarat Ben Russell, șeful Departamentului pentru informații al Poliției Metropolitane.

Furturile de ceasuri au loc în mod obișnuit în cartiere elegante între orele 23:00 și 04:00 în nopțile de vineri și sâmbătă, arată cifrele. Hoții vizează mărci elvețiene de lux purtate de cei bogați, potrivit lui Russell.

Acești infractori stau în afara barurilor și cluburilor când oamenii părăsesc aceste locuri, sperând să vizeze persoanele care ar putea fi sub influența alcoolului și, prin urmare, vulnerabile”, a spus Russell.

Vedete și sportivi, victimele hoților de ceasuri din Londra

De asemenea, identifică zone în și în jurul Westminster - cum ar fi Soho, Kensington și Chelsea - pentru că știu că oamenii se deplasează acolo pentru a se distra, și că aceștia sunt în general destul de bogați și pot purta ceasuri frumoase”, a mai spus polițistul.

Se uită la orice ceas de lux care poate fi revândut pentru o valoare înaltă. Nu există o marcă în particular care să se evidențieze, dar urmăresc firme gen Rolex, Patek Philippe... Pot valora între 10.000 și peste 100.000 de lire”, a declarat Russell.

Operațiunea a fost demarată după ce mai multe celebrități, printre care boxerul Amir Khan și cântărețul și prezentatorul Aled Jones, au fost jefuite de ceasurile de lux.

Russell a transmis londonezilor să fie vigilenți în fața hoților și să poarte mâneci lungi pentru a-și acoperi ceasurile în timp ce se plimbă pe stradă.

El a adăugat: „Credem că aceasta este crimă organizată, dar este destul de oportunistă. Sunt grupuri de tineri, în principal în vârstă de 20 și 30 de ani, care stau în afara barurilor și cluburilor și îi vânează pe oameni, știu ce caută.

Nu fură falsuri - vizează ceasuri originale, autentice, scumpe. Se apropie foarte tare de victime, le ating, petrec destul de mult timp vorbind cu victimele pentru a se asigura că știu ce fură”, a dezvăluit Russell.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?