Polițiștii care au percheziţionat elevii, cercetaţi pentru posibile fapte de abuz

Polițiștii care au percheziţionat elevii, cercetaţi pentru posibile fapte de abuz

Cei şapte poliţişti care au percheziţionat elevii de la o şcoală din Jilava sunt în cercetări prealabile pentru posibile fapte de abuz, informează IPJ Ilfov, conform Agerpres .

Directorul școlii a fost informat cu privire la percheziționarea elevilor Foto: Arhivă

"În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii Biroului Control Ilfov s-a dispus cercetarea prealabilă faţă de cei şapte poliţişti care au participat la activitatea din data de 12 octombrie, la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Jilava, fiind totodată sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu pentru posibile fapte de abuz ca urmare a acestei activităţi", potrivit unui comunicat al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Ilfov.

O înregistrare apărută în spaţiul public arată cum mai mulţi poliţişti de la IPJ Ilfov intră într-o sală de clasă de la o şcoală din Jilava şi le cer elevilor să-şi golească ghiozdanele şi buzunarele.

Mai mulţi părinţi au reclamat faptul că poliţiştii le-au tratat copiii ca pe nişte "infractori", iar o mamă a depus o sesizare oficială în acest sens.

În replică, IPJ Ilfov transmite într-un comunicat de presă că a fost vorba de o acţiune preventivă, după ce au fost primite informaţii că sunt elevi care vin la şcoală cu briceag.

De asemenea, IPJ Ilfov anunţă că au fost demarate verificări interne în legătură cu modul de acţiune al poliţiştilor la şcoala din Jilava.

La începutul lunii octombrie, poliţiştii de la siguranţa şcolară Ilfov au obţinut anumite date privind aspecte ce vizează portul unor obiecte tăietor înţepătoare, tip briceag, posibil de către unul sau mai mulţi elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Jilava în timpul programului şcolar. În data de 6 octombrie, poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară au participat la o şedinţă comună la sediul acestei şcoli, alături de directorul unităţii de învăţământ, consilierul şcolar, şeful Poliţiei Locale Jilava, un reprezentant al Primăriei Jilava, precum şi şeful societăţii de pază care desfăşoară activităţi specifice la unitatea de învăţământ în cauză, precizează IPJ.

În cadrul şedinţei au fost discutate, în principal, aspecte ce vizează prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, inclusiv de natură penală, în cadrul unităţilor de învăţământ, respectiv în Şcoala Gimnazială nr.1 din Jilava. De asemenea, s-a luat în discuţie aspectul ca unitatea de învăţământ, împreună cu firma de pază, să întocmească o procedură prin care agenţii de pază să poată controla ghiozdanele elevilor, în scopul prevenirii introducerii obiectelor periculoase în şcoală, se menţionează în comunicat.

În acest context, în data de 12 octombrie, poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară Ilfov, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Măgurele, au desfăşurat o activitate specifică preventivă privind portul şi folosirea fără drept a obiectelor periculoase în unitatea de învăţământ menţionată, în baza unui plan de acţiune.

"Subliniem faptul că, la sosirea poliţiştilor la şcoala respectivă, directorul unităţii de învăţământ a fost informat cu privire la efectuarea activităţii în cauză, acesta neavând obiecţiuni şi, de asemenea, a participat efectiv împreună cu alte cadre didactice la această acţiune. Totodată, precizăm faptul că la nivelul acestei unităţi de învăţământ au fost înregistrate mai multe evenimente produse cu violenţă în anul şcolar 2021- 2022", arată poliţiştii din Ilfov.

Având în vedere aspectele sesizate de către mama unui elev din cadrul Şcolii Gimnaziale nr 1 Jilava, cu privire la modul de efectuare a activităţilor desfăşurate de poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară Ilfov la unitatea de învăţământ mai sus menţionată, poliţiştii Biroului Control Intern, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, efectuează verificări, urmând ca în raport de rezultatul acestora să dispună măsuri în conformitate cu actele normative în vigoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...