Poliţiştii care l-au prins pe criminalul de la Săpoca: „Când am ajuns, portarul era fugărit de pacient cu o bară metalică”

Poliţiştii care l-au prins pe criminalul de la Săpoca: „Când am ajuns, portarul era fugărit de pacient cu o bară metalică”

Cei doi poliţişti care l-au încătuşat pe bărbatul care a ucis cinci pacienţi din spitalul de psihiatrie Săpoca şi a rănit alţi opt veniseră să interneze un scandalagiu au crezut că au de-a face cu o tentativă de evadare din unitatea medicală. Au aflat că pacientul pe care îl încătuşaseră în curte făcuse măcel cu câteva minute înainte, relatează  Adevărul.

Marian Fetic şi Iulian Mihai sunt poliţiştii care au pus capăt episodului extrem de violent care a dus la moartea a cinci pacienţi de la psihiatrie şi rănirea altor opt. La ora 3. aceştia tocmai intraseră pe poarta sptalului din Săpoca pentru a preda un scandalagiu în stare de ebrietate.

”În dimineaţa zilei de 18.09, în jurul orei 3.00, m-am deplasat la spital în vederea finalizării documentelor pentru internarea unui bolnav psihic. Am coborât din maşină, pentru a solicita portarului să ne deschidă. Am auzit apoi un zgomot de la un geam spart, după care l-am văzut pe portar alergând şi un bolnav pe urmele lui, care agita o ţeavă metalică. Am crezut că persoana respectivă a spart geamul pentru a părăsi unitatea medicală. Atunci nu m-am gândit că acesta comisese crimele despre care am aflat ulterior”, spune ag. sef pr. Marian Fetic, de la postul Costeşti.

Pacientul a fost somat verbal de agenţi, fără uz de armă, apoi imobilizat şi încătuşat, cu mari eforturi, după ce în ajutor a sărit portarul unităţii medicale. Stativul pentru perfuzii avea sânge pe el, spun poliţiştii.

”În momentul în care am ajuns la poarta de acces în curtea unităţii, am observat cum dinspre gheretă venea paznicul alergând iar în urma lui era un bărbat în pijamale care agita o bară metalică şi se apropia de noi. În acel moment, am procedat la imobilizarea lui. În prealabil, l-am somat verbal să lase ţeava, într-un final a lăsat-o, însă a opus rezistenţă dar am reuşit imobilizarea lui şi cu ajutorul paznicului. A spus câteva cuvinte însă nu era coerent. Consider că se putea întâmpla şi ceva mai rău. A fost vorba de secunde. Totul s-a derulat cu mare rapiditate”, a declarat ag. Iulian Mihai, de la postul rural Costeşti.

Cinci persoane au murit şi opt sunt rănite, după ce un bărbat de 38 de ani, cu sevraj etilic, a atacat cu stativul de la perfuzii pacienţii din două saloane ale Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, judeţul Buzău. Cea de a cincea persoană, o femeie de 88 de ani, a murit luni, la Spitalul Floreasca din Capitală. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că managerul Spitalului Săpoca, Viorica Mihălaşcu, a demisionat.

”În cursul nopţii trecute am finalizat ancheta, iar în această dimineaţa am prezentat concluziile, iar managerului spitalului şi-a dat demisia”, a spus Sorina Pintea.

Totodată, Ministerul Sănătăţii va face plângere penală împotriva angajaţii care au fost în tura de noapte când s-a produs atacul criminal de la Spitalul Săpoca, care au dat dovadă de o crasă neglijenţă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale