Polițiștii de la Vama Vărșand cereau mită pentru trecerea unor TIR-uri cu țigări de contrabandă și anvelope uzate

Polițiștii de la Vama Vărșand cereau mită pentru trecerea unor TIR-uri cu țigări de contrabandă și anvelope uzate

Polițiștii de la Vama Vărșand, județul Arad, reținuți de procurorii DNA, sunt acuzați că au cerut și primit mită pentru a permite intrarea în țară a unor TIR-uri cu țigări de contrabandă și cu anvelope uzate.

Procurorii DNA — Serviciul Teritorial Timișoara au reținut în acest caz 18 persoane, printre care se află și Florin Avram, comisar de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea (ITPF) — Sectorul Poliției de Frontieră Vărșand, acuzat de luare de mită (2 fapte) și trafic de influență (5 fapte).

De asemenea, au fost reținuți mai mulți agenți de poliție de la ITPF Oradea: Ciprian Călin Selagea, Cătălin Corneliu Ancuța, Marcel Dudaș, Ovidiu Mărginean, Sorin Romulus Păcurar, Marcel Grigore Tudoran, Teodor Ardelean, Călin Ovidiu Bodârlău, Gabriel Gudiu, Claudiu Alexandru Cicortaș, Gheorghe Daniel Galben și Eugen Ștefan Nedelcu, toți fiind acuzați de luare de mită.

În același dosar, au fost reținuți agenții Costel Poenaru, Ion Marinel Pristoleanu, Lazăr Bogdan Palade și Nicolae Gabriel Teodor, precum și Emil Nicu Chira, inspector la Direcția Regională Antifraudă Fiscală 5 Deva.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 27 august — 24 noiembrie 2016, Florin Avram, comisar de poliție în cadrul ITPF Oradea — Sectorul Poliției de Frontieră Vărșand, județul Arad, a pretins și primit de la doi oameni de afaceri sume cuprinse între 150 euro și 41.000 euro și alte bunuri, pentru a permite introducerea în România a unor produse care nu aveau documente justificative și, în alte situații, pentru influențarea polițiștilor de frontieră și a vameșilor de la granița cu Serbia și Ungaria, astfel încât să permită intrarea, în România, a unor TIR — uri cu țigări de contrabandă și cu anvelope uzate.

De asemenea, în perioada 29 august — 12 decembrie 2016, ceilalți 17 inculpați au pretins și primit de la aceleași persoane sume de bani cuprinse între 10 și 50 euro.
Cei 18 inculpați vor fi prezentați joi Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...