Polițiștii din New York, autorizați să poarte bărbi și turbane

Polițiștii newyorkezi vor putea de acum înainte să poarte bărbi și turbane, în acord cu religia lor, dacă este cazul, măsură cerută de mai mult timp de agenții sikh și de musulmani, relatează France Presse.

"Schimbăm regulile pentru că toți cei care vor să solicite pentru a intra în cea mai bună poliție a țării să o poată face", a declarat miercuri seara șeful poliției din New York (NYPD), James O'Neill.

"Vrem ca NYPD să fie cât mai integrată posibil și cred că măsura va contribui mult la aceasta", a adăugat el, într-un discurs în fața noii promoții a Școlii de poliție din New York, citat de presa americană.

Doar câteva poliții municipale americane autorizează respectarea acestor cutume religioase, precum Washington și Riverside în California, potrivit The New York Times.

Polițiștii newyorkezi sikh, care vor face cerere în acest sens, vor putea de acum înainte să poarte turbane de lungime normală, cu condiția ca ele să fie bleu, în timp ce până acum ei erau obligați să se limiteze la mici turbane pe care le țineau sub caschetă.

Polițiștii sikh și musulmani vor putea de asemenea să poarte bărbi cu o lungime de până la 1,3 cm.

Aceste schimbări intervin după ce un polițist musulman a depus plângere împotriva poliției în cursul verii trecute pentru că fusese suspendat fiindcă a purtat barbă mai lungă decât prevedea regulamentul.

Polițistul respectiv, Masood Syed, a estimat totuși că noul regulament nu merge suficient de departe și că lungimea maximă permisă a bărbii ar trebui să fie 5 cm, potrivit CNN.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Faptele s-au prescris! Mafia din justiție l-a rezolvat pe Nelu Iordache, achitat definitiv în Dosarul Transalp…

2 Adevărul neștiut despre pensiile magistraților

3 Un ofiţer de intelligence israelian dezvăluie că Wuhan ar avea două laboratoare care sunt implicate în dezvolt…

4 Iulian Chifu vorbește despre legătura dintre virusul ucigaş și primul laborator chinez cu germeni patogeni de …

5 VIDEO Această înregistrare a scăpat de cenzura Chinei! Asistenta spune realitatea despre numărul celor infecta…

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tort cu dulceață de căpșuni, lemongrass și cremă fină de branză