Polițiștii, oripilați când au văzut ce purta un bărbat într-o geantă frigorifică. El le-a spus că este „iubita sa spirituală" VIDEO

Polițiștii, oripilați când au văzut ce purta un bărbat într-o geantă frigorifică. El le-a spus că este „iubita sa spirituală" VIDEO

Autoritățile din Peru au făcut o descoperire neașteptată după ce au percheziționat un curier care le-a atras atenția fiindcă era în stare de ebrietate la un sit arheologic din orașul Puno, relatează BBC.

În geanta sa frigorifică se afla o mumie.

Bărbatul a afirmat că își împărțea camera cu mumia și o considera „un fel de prietenă spirituală”. El a pus mumia în geantă pentru a o arăta prietenilor săi.

De asemenea, acesta a explicat că o ținea pe „Juanita”, așa cum a numit-o pe mumie, într-o cutie din camera sa, lângă televizor. În plus, bărbatul susține că mumia era a tatălui său, fără a preciza cum a ajuns în posesia acestuia.

Specialiștii au afirmat că trupul mumiei are o vechime cuprinsă între 600 și 800 de ani și că este al unui bărbat adult, nu al unei femei, așa cum a crezut curierul.

Totodată, se estimează că bărbatul mumificat avea peste 45 de ani în momentul morții sale și o înălțime de 151 cm.

Mumia era înfășurată în bandaje în poziție fetală, care este reprezentativă pentru multe dintre înmormântările prehispanice din zonă.

Poliția a confiscat mumia transportată în geanta frigorifică și a predat-o Ministerului peruan al Culturii, care se ocupă de patrimoniul țării.

Bărbatul care o transporta și cei doi prieteni ai săi, cu vârste cuprinse între 23 și 26 de ani, au fost reținuți și sunt cercetați pentru posibile infracțiuni împotriva patrimoniului cultural din Peru.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

3 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 VIDEO Imagini greu de privit cu un șofer de TIR român...