Polițistul care a accidentat un diplomat român la Bălți a fost plasat în arest la domiciliu

Polițistul care a accidentat un diplomat român la Bălți a fost plasat în arest la domiciliu

Polițistul care a accidentat pe trecerea de pietoni un diplomat român din cadrul Consulatului României de la Bălți a fost plasat vineri după-amiază în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Conform portalului Dechide.md., informația fost confimată de reprezentanta Procuraturii Generale a Republicii Moldova, Maria Vieru.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale din Republica Moldova, diplomatul român, în vârsta de 40 de ani, a fost transferat la o unitate medicala din Iași cu un elicopter SMURD.

Purtătorul de cuvânt al MAE de la București, Ionuț Vâlcu, a declarat pentru AGERPRES ca diplomatul român este consulul Ionel Constantin Mitea, responsabil pentru pașapoarte, titluri de călătorie, vize și permise de mic trafic .

El a fost rănit miercuri seara în municipiul Bălți, după ce a fost lovit de o mașină în timp ce traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. Polițistul aflat la volanul autoturismului a fugit de la locul accidentului, iar ulterior a încercat să inducă în eroare ancheta prin determinarea unei alte persoane să-și asume vina.

Pentru aceste infracțiuni legislația din Republica Moldova prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 4 ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…