Polițistul care a accidentat un diplomat român la Bălți a fost plasat în arest la domiciliu

Polițistul care a accidentat un diplomat român la Bălți a fost plasat în arest la domiciliu

Polițistul care a accidentat pe trecerea de pietoni un diplomat român din cadrul Consulatului României de la Bălți a fost plasat vineri după-amiază în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Conform portalului Dechide.md., informația fost confimată de reprezentanta Procuraturii Generale a Republicii Moldova, Maria Vieru.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale din Republica Moldova, diplomatul român, în vârsta de 40 de ani, a fost transferat la o unitate medicala din Iași cu un elicopter SMURD.

Purtătorul de cuvânt al MAE de la București, Ionuț Vâlcu, a declarat pentru AGERPRES ca diplomatul român este consulul Ionel Constantin Mitea, responsabil pentru pașapoarte, titluri de călătorie, vize și permise de mic trafic.

El a fost rănit miercuri seara în municipiul Bălți, după ce a fost lovit de o mașină în timp ce traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. Polițistul aflat la volanul autoturismului a fugit de la locul accidentului, iar ulterior a încercat să inducă în eroare ancheta prin determinarea unei alte persoane să-și asume vina.

Pentru aceste infracțiuni legislația din Republica Moldova prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 4 ani.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 Interesante amănunte...