Polițistul care și-a arestat șeful, după ce l-a prins băut la volan. „Nu-mi pasă dacă ești președintele”

Polițistul care și-a arestat șeful, după ce l-a prins băut la volan. „Nu-mi pasă dacă ești președintele”

Un căpitan de poliție din Oklahoma a fost arestat pentru conducere sub influența alcoolului. În imaginile video se aude cum acesta îl roagă în mod repetat pe ofițer să „închidă camera”.

Căpitan de poliție, prins beat la volan de un subaltern FOTO Captura Fox News

Înregistrarea video cu camera de pe uniforma polițistului îl arată pe un căpitan din cadrul Departamentului de Poliție din Oklahoma City (OKCPD) cerându-i în mod repetat ofițerului care l-a oprit în trafic să oprească înregistrarea video, în timp ce era oprit pentru conducere sub influența alcoolului.

Incidentul a avut loc pe 12 martie, în jurul orei 01.30, când căpitanul James "Matt" French, din echipa de investigare a omuciderilor din cadrul OKCPD, a fost tras pe dreapta sub suspiciunea de conducere în stare de ebrietate de către sergentul Chris Skinner. În calitate de conducător autp, acesta a virat fără să semnalizeze și a depășit viteza.

„Sunt căpitanul departamentului de poliție”

În înregistrare, French pare să deschidă portiera mașinii sale înainte ca sergentul să se apropie, însă acesta i-a spus să mearg din nou în mașină .

Dialogul dintre ei a fost redat, apoi, de Fox News .

„Treci înapoi în vehicul”, spune sergentul Skinner, atunci când căpitanul a vrut să coboare. „Sunt...”, a început să spună French. „...Beat?” a continuat Skinner.

Skinner a spus că French avea ochii înlăcrimați, iar în timpul schimbului de replici vorbea greu. Înregistrarea camerei de corp îl surprinde pe căpitanul de poliție spunându-le polițiștilor că el este căpitanul și cerându-i în mod repetat ofițerului din același departament de poliție să își oprească camera de corp.

Sunt căpitanul departamentului de poliție”, a spus French. „Ce departament de poliție?” răspunde Skinner. „Oklahoma City. Oprește-ți camera”, îi ordonă căpitanul.

În ciuda cererilor repetate ale căpitanului, Skinner nu s-a clintit și a refuzat să oprească camera video.

„Nu-mi pasă dacă ești un membru al unei bande sau președintele SUA”

Domnule, pot să... puteți să opriți asta?” l-a întrebat din nou French pe ofițer. „Vă solicit. Sunt căpitan la departamentul de poliție”, a mai încercat el din nou. „Nu-mi pasă dacă ești un membru al unei bande sau președintele Statelor Unite”, a răspuns Skinner. „Dacă te-aș trata diferit de cum aș trata un localnic din South Side sau un pedofil, cum ți s-ar părea asta?”, a continuat polișistul.

De-a lungul schimbului de replici cu ofițerul de poliție, Skinner l-a întrebat în mod repetat pe French cât a băut în timpul serii. În cele din urmă, French a spus că a jucat un joc de poker și a băut „trei sau poate patru beri”.

Ofițerul l-a întrebat pe French dacă i se pare înțelept să se urce la volan după ce a băut. „Nu, dar am venit de la patru blocuri [de aici]”, a spus French înainte de a începe un test de sobrietate pe teren.

Anchetă internă la OKCPD

În timp ce se străduia să își mențină echilibrul, căpitanul l-a rugat din nou pe Skinner să oprească camera de supraveghere corporală.

Știu că sunteți la curent cu politica noastră privind camerele video corporale. Știți că nu pot opri această cameră de corp”, a răspuns Skinner. „Știu, dar aș vrea să vorbesc cu dumneavoastră”, i-a spus French ofițerului.

Sunt sergent și am depus jurământul de a respecta legea. Nu arăt favoritism față de nimeni, indiferent de situație”, i-a spus ofițerul lui French.

Aveți de gând să mă arestați, domnule?”, a mai înterba French. „Da, o voi face”, a răspuns Skinner.

French a fost arestat și înregistrat în Oklahoma County Detention Center. Căpitanul a fost plasat în concediu administrativ plătit în timp ce se desfășoară o anchetă internă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa