Polițistul de 21 de ani care a accidentat o femeie la Caracal consumase alcool, canabis și amfetamină




Polițistul de 21 de ani care a accidentat o femeie la Caracal consumase alcool, canabis și amfetamină

Polițistul care marți a lovit cu mașina o femeie, la Caracal, consumase canabis și amfetamină, dar și alcool, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Alcool și droguriFoto: Donna Cuic | Dreamstime.com

Conform surselor citate, bărbatul care a provocat accidentul, în vârstă de 21 de ani, este polițist la Constanța.

Polițistul se afla în mașină cu doi elevi de la Școala de agenți de Poliție de la Câmpina

El se afla în mașină cu alți doi tineri, elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, precum și cu o tânără de 24 de ani, au declarat sursele citate. De altfel, după ce a provocat accidentul șoferul a susținut că la volan se afla tânăra de 24 de ani.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, a fost verificat și cu aparatul drugtest, care a indicat prezența a două substanțe psihoactive, conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că șoferul a ieșit pozitiv la canabis și amfetamină.

Până la ora transmiterii acestei știri, împotriva lui nu fusese luată nicio măsură, fiinnd făcute în continuare audieri, potrivit reprezentanților Poliției Olt.

Accidentul s-a produs pe strada Vornicu Ureche din municipiul Caracal, unde o femeie de 33 de ani care treversa strada a fost acroșată de mașina condusă de polițist. Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat despre accident prin 112, marți dimineață, în jurul orei 5.50. Femeia accidentată, din comuna Brastavățu, județul Olt, a fost dusă la Spitalul municipal Caracal.

„Întrucât a existat bănuiala rezonabilă că la volanul autoturismului s-ar fi aflat o altă persoană decât cea indicată inițial, polițiștii au efectuat verificări în urma cărora s-a stabilit faptul că autoturismul a fost condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani din municipiul Caracal, județul Olt. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, a fost testat și cu aparatul drugtest, care a indicat prezența a două substanțe psihoactive”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Accidentul de la Caracal este ultimul dintr-o serie de accidente provocate de șoferi băuți și/sau drogați care au șocat opinia publică și au redeschis discuțiile privind legialația legată de traficul și consumul de droguri.

Primul accident din această serie a fost provocat de Vlad Pascu, un băiat de 19 ani care consumase mai multe tipuri de droguri și care a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri ce mergeau pe marginea drumului, la 2 Mai. Roberta Marina Dragomir (20 de ani) și Sebastian Andrei Olariu (21 de ani), ambii studenți, au murit pe loc. Alți trei tineri au fost răniți.

Tragedia de la 2 Mai a aruncat într-un nou scandal Poliția Română, condusă (din mai 2021) de către inspectorul general Benone Matei, aflat în subordinea directă a chestorului Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Ultimul din seria accidentelor provocate de șoferi drogați sau beți

Accidentul a scos la iveală detalii revoltătoare. Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori - cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în aceeași noapte. A fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. La mai puțin de o oră, Vlad Pascu a provocat accidentul.

Corpul de control al ministrului de Interne a constatat o serie de erori ale Poliției în acest caz. Vlad Pascu ar fi trebuit sancționat încă din ziua anterioară accidentului, când a fost oprit în trafic chiar de șeful Poliției Rutiere Constanța.

Duminică, un şofer băut şi care consumase şi substanţe psihoactive a accidentat două femei, dintre care una a murit, şi a lovit cinci autoturisme parcate pe strada Unirii din localitatea Popeşti Leordeni, a anunțat Poliția Ilfov.

Imagini surprinse de camera de supraveghere a unei case din Ilfov au surprins momentul în care șoferul a intrat cu mașina în două femei care se aflau pe stradă și a lovit mai multe autoturisme parcate. Înregistrarea video arată cum trei persoane stau de vorbă pe marginea unui drum din Popești-Leordeni, o femeie fiind exact între două mașini parcate.

Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Șoferul băut și drogat care a accidentat două femei, dintre care una a murit, şi a lovit cinci autoturisme parcate, la Popeşti Leordeni, a fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, conform parlamentarului Dumitru Coarnă. G4Media a scris că ar fi vorba despre colonelul în rezervă Constantin Păun.

Șoferii băuți sau drogați ar putea rămâne fără maşină - modificări anunțate de guvernanți

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat că va propune modificarea legislaţiei privind drogurile, astfel încât să fie făcut test antidrog la examinarea pentru dobândirea sau restituirea carnetului de conducere anulat pentru consum de substanţe interzise, mașinile în care sunt depistate droguri să fie confiscate. El a mai propus suspendarea şi anularea înmatriculării în cazul în care autovehiculul nu deţine RCA, similar actualei soluţii referitoare la ITP.

Marcel Ciolacu a reacționat spunând că măsurile anunțate de Predoiu sunt „un pas înainte pe un traseu corect, dar nu sunt suficiente” și că așteaptă de la Poliție să „lupte mult mai eficient cu dealerii de droguri”.

Cei care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor ar putea rămâne fără mașină, a declarat sâmbătă premierul Marcel Ciolacu, care a susținut că modificările legislative vor fi înaintate în primele două săptămâni ale actualei sesiuni parlamentare.

Măsurile de modificare a legislației au fost modificate apoi de senatorul PSD Robert Cazanciuc:

  • „Deosebit de Legea Anastasia care îi trimite la închisoare pe cei care ucid pe șosele oameni nevinovați, urcați la volan băuți, drogați sau fără permis, am propus, astăzi, în forul de conducere al PSD, acțiuni concrete, considerând că pentru fapte extreme este nevoie de legi adecvate. Un pachet de măsuri mai larg, 12 identificate într-o primă etapă, îi vizează pe cei care fac trafic sau consumă droguri.
  • Vor fi avute in vedere măriri de pedepse, dar și incriminarea unor fapte care favorizează traficul și consumul de droguri.
  • Vor fi inițiate modificări legislative pentru înăsprirea sancţiunilor aplicate şoferilor care se urcă la volan beţi sau drogaţi, cum ar fi anularea dreptului de a conduce pentru 10 ani. Vom analiza legislatia europeana si practica CCR pentru a identifica cadrul legal care să permită chiar confiscarea autovehiculului condus de catre o persoană aflată sub influenţa drogurilor sau a substanțelor psihoactive.
  • Printre măsurile concrete discutate se află și dotarea poliției cu scannere mobile pentru verificarea autoturismelor sau dotarea Poștei Române cu aparatura necesară de scanare a tuturor pachetelor care intră în România pentru a primi viza „liber de droguri”, precum și proceduri clare pentru toate firmele de curierat internațional.
  • Una dintre propunerile apreciate ca fiind utile a fost și posibilitatea oferită părinţilor de a deconta 2-3 teste anuale prin care să se depisteze eventualul consum de droguri de către minori, iar în situația unor teste pozitive decontarea unui număr de 10 ședințe de consiliere psihologică. Atât testele cât și consilierea vor fi efectuate în deplină confidențialitate. Au fost formulate de asemenea propuneri de efectuare de teste cu sprijinul școlilor și acordul părinților.
  • Cred că depistarea și tratarea timpurie a consumului de droguri pot salva de la dependență”.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”