Poliţistul Eugen Stan, condamnat la 19 ani închisoare pentru pedofilie

Poliţistul Eugen Stan, condamnat la 19 ani închisoare pentru pedofilie

Poliţistul Eugen Stan a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 6 la 19 ani închisoare, el fiind acuzat de săvârşirea a 18 infracţiuni de agresiune sexuală, printre victime fiind şi minori.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Potrivit Parchetului General, în perioada 2 noiembrie 2009 - 5 ianuarie 2018, Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani, în diferite locuri de pe raza municipiului Bucureşti.

Procurorii susţin că modul de operare al lui Eugen Stan viza, în general, urmărirea victimelor în drumul lor spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite sub constrângerea exercitată de inculpat, în scara imobilelor sau în liftul acestora.

Pe 8 ianuarie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Eugen Stan vizând, în primul rând, săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală asupra a doi minori, de 5, respectiv de 9 ani, la data respectivă inculpatul fiind angajat al Ministerului Afacerilor Interne.

Prin ordonanţa din 9 ianuarie 2018 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a dispus preluarea cauzei de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

Pe parcursul urmăririi penale au fost preluate mai multe dosare de la parchete de pe lângă judecătoriile de sector din Bucureşti având ca obiect, de asemenea, săvârşirea unor infracţiuni de agresiune sexuală de către Eugen Stan, acestea fiind reunite într-un nou dosar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...