Polonia a publicat un ghid care conține sfaturi pentru cetățeni în caz de război

Polonia a publicat un ghid care conține sfaturi pentru cetățeni în caz de război

Guvernul polonez a publicat un ghid care îndrumă cetăţenii să se pregătească eficient în cazul unui eventual război.

Documentul arată publicului ce să facă în caz de atacuri cu arme convenţionale, chimice sau nucleare şi descrie sistemele de avertizare publică care ar fi utilizate în astfel de evenimente.

Ghidul îi sfătuieşte pe polonezi să se aprovizioneze cu apă, alimente, medicamente, baterii şi mijloace de iluminare în caz de întrerupere a energiei electrice.

Deşi guvernul susţine că trebuie să pregătească publicul pentru diverse scenarii, a negat că ghidul are vreo legătură cu războiul din Ucraina. Ghidurile anterioare au inclus situaţii precum inundaţiile şi vremea aspră de iarnă.

Totuşi, ameninţarea cu invazia rusă ridică temeri pentru unii oameni din Polonia, care are graniţă comună cu Ucraina.

În timp ce Rusia şi-a concentrat în mod semnificativ eforturile de război asupra nordului, sudului şi estului Ucrainei, a efectuat bombardamente în oraşul vestic Lviv, aflat la 60 de km de graniţa poloneză.

Nu există informaţii specifice care să arate că Rusia plănuieşte un atac asupra Poloniei sau că Polonia se aşteaptă la unul, dar există temeri că Rusia ar putea încerca să-şi extindă invazia asupra ţărilor vecine, scrie epochtimes.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...