Polonia cumpără avioane de luptă, tancuri şi obuziere din Coreea de Sud

Polonia cumpără avioane de luptă, tancuri şi obuziere din Coreea de Sud

Invazia din 24 februarie, pe care Moscova o numeşte ”operaţiune militară specială”, a stârnit temeri de securitate în rândul multor ţări din fostul bloc comunist din estul Europei, iar Polonia, membră a NATO, a promis că va creşte cheltuielile pentru apărare la 3% din produsul intern brut (PIB) şi că va creşte de două ori mai mult mărimea armatei sale, pentru a descuraja orice atacuri.

”Primele unităţi vor fi livrate anul acesta şi în total vor fi 180 de tancuri (K2 Black Panther) la prima comandă; în cele din urmă, aceste tancuri vor fi produse în Polonia”, a spus Mariusz Blaszczak într-un extras dintr-un interviu cu săptămânalul Sieci, publicat online.

Blaszczak a spus că Polonia va cumpăra şi obuziere şi avioane de luptă FA-50 din Coreea de Sud.

”Suntem interesaţi să achiziţionăm trei escadroane, adică 48 de avioane. Primul avion ar urma să fie livrat în Polonia anul viitor”, a spus Blaszczak.

Rezervorul K2 Black Panther este fabricat de Hyundai Rotem. Avionul de luptă FA-50 este produs de Korea Aerospace Industries (KAI).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /