Polonia denunță realegerea lui Donald Tusk drept o dovadă a lipsei de unitate a UE

Polonia denunță realegerea lui Donald Tusk drept o dovadă a lipsei de unitate a UE

Decizia șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană de a-l realege pe Donald Tusk la șefia Consiliului European ridică semne de întrebare cu privire la unitatea blocului comunitar, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernământ Lege și Dreptate (PiS), adversar declarat al fostului premier polonez.

PiS s-a opus vehement realegerii lui Donald Tusk, al cărui fost partid este acum în opoziție în Polonia.

"Ar trebui să întrebăm dacă Uniunea Europeană poate rămâne unită sau dacă nu se va ajunge la situația în care liderii unui stat membru nu mai au aproape niciun cuvânt de spus", a declarat Beata Mazurek în cadrul unei declarații de presă.

Faptul că desemnarea lui Tusk s-a decis fără unanimitate, în condițiile în care doar 27 de state din 28 și-au dat acordul, este o premieră în UE, la nivelul unei decizii de asemenea importanță, notează Politico.

De la crearea funcției de președinte al Consiliului European, în 2009, deținătorii acesteia au fost aleși în unanimitate — Herman Von Rompuy, în 2009 și 2012, și Tusk — în 2014.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...