Polonia, despre incidentul aerian deasupra Mării Negre: Moscova încearcă să-i impresioneze pe ruși

Polonia, despre incidentul aerian deasupra Mării Negre: Moscova încearcă să-i impresioneze pe ruși

Varșovia a criticat luni manevrele unui avion de luptă al Forțelor Aeriene Ruse care s-a apropiat periculos de mult de o aeronavă a Poliției de Frontieră a Poloniei aflată vineri în misiune în spațiul internațional deasupra Mării Negre.

Avion SU-35 FOTO Arhivă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului polonez, Piotr Muller, Moscova recurge la astfel de incidente pentru a încerca să-i impresioneze pe ruși și să distragă atenția de la eșecurile forțelor sale armate în Ucraina.

O aeronavă poloneză aflată în misiune vineri pentru Frontex deasupra Mării Negre și-a pierdut temporar controlul după ce a fost interceptată de un avion de vânătoare de luptă de tip Su-35, transmite DPA, potrivit Agerpres .

„Vineri, 5 mai, o aeronavă de tip L410 Turbolet din dotarea Poliţiei de Frontieră poloneze, care executa, în cooperare cu Poliţia de Frontieră română, misiuni de patrulare de rutină sub egida Frontex deasupra Mării Negre, în spaţiul aerian internaţional, a fost interceptată, în jurul orei 13.20, la aproximativ 60 de kilometri est de spaţiul aerian al României, de un avion rusesc de vânătoare tip Suhoi Su-35. Manevrele agresive şi periculoase executate în mod repetat de aeronava de luptă a Federaţiei Ruse în apropierea aeronavei poloneze au generat un nivel ridicat de turbulenţe şi dificultăţi majore în controlul acesteia”, a informat sâmbătă, într-un comunicat, Ministerul român al Apărării.

Incidentul a fost confirmat de Poliția de Frontieră a Poloniei, care a denunțat o serie de „manevre agresive și periculoase”.

După incident, aeronava militară poloneză a aterizat în siguranţă în România.

Acesta este cel mai recent incident aerian cunoscut deasupra Mării Negre de la lansarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Document confidențial / Magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, încă neachitat…

2 În ce țară trăim? / Un document după citirea căruia vomiți de scârbă / Uriașa listă a privilegiilor unui magistrat

3 VIDEO Priviți, coloană blindată rusească, făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud

4 „Halep s-a dopat“ / Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

5 Foarte interesante amănunte...