Polonia, despre incidentul aerian deasupra Mării Negre: Moscova încearcă să-i impresioneze pe ruși

Polonia, despre incidentul aerian deasupra Mării Negre: Moscova încearcă să-i impresioneze pe ruși

Varșovia a criticat luni manevrele unui avion de luptă al Forțelor Aeriene Ruse care s-a apropiat periculos de mult de o aeronavă a Poliției de Frontieră a Poloniei aflată vineri în misiune în spațiul internațional deasupra Mării Negre.

Avion SU-35 FOTO Arhivă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului polonez, Piotr Muller, Moscova recurge la astfel de incidente pentru a încerca să-i impresioneze pe ruși și să distragă atenția de la eșecurile forțelor sale armate în Ucraina.

O aeronavă poloneză aflată în misiune vineri pentru Frontex deasupra Mării Negre și-a pierdut temporar controlul după ce a fost interceptată de un avion de vânătoare de luptă de tip Su-35, transmite DPA, potrivit Agerpres .

„Vineri, 5 mai, o aeronavă de tip L410 Turbolet din dotarea Poliţiei de Frontieră poloneze, care executa, în cooperare cu Poliţia de Frontieră română, misiuni de patrulare de rutină sub egida Frontex deasupra Mării Negre, în spaţiul aerian internaţional, a fost interceptată, în jurul orei 13.20, la aproximativ 60 de kilometri est de spaţiul aerian al României, de un avion rusesc de vânătoare tip Suhoi Su-35. Manevrele agresive şi periculoase executate în mod repetat de aeronava de luptă a Federaţiei Ruse în apropierea aeronavei poloneze au generat un nivel ridicat de turbulenţe şi dificultăţi majore în controlul acesteia”, a informat sâmbătă, într-un comunicat, Ministerul român al Apărării.

Incidentul a fost confirmat de Poliția de Frontieră a Poloniei, care a denunțat o serie de „manevre agresive și periculoase”.

După incident, aeronava militară poloneză a aterizat în siguranţă în România.

Acesta este cel mai recent incident aerian cunoscut deasupra Mării Negre de la lansarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…