Polonia: Facturile consumatorilor de electricitate vor creşte cu 24% în 2022

Polonia: Facturile consumatorilor de electricitate vor creşte cu 24% în 2022

Clienţii persoane fizice ai companiilor energetice poloneze Energa, PGE, Enea şi Tauron vor trebui să plătească anul viitor cu aproximativ 24% mai mult pentru energie, pe baza tarifelor aprobate de Oficiul polonez de reglementare în domeniul energiei, transmite Reuters.

Creşterea tarifelor se va ridica la aproximativ 21 de zloţi (5,14 dolari) net pe lună.

Decizia vine în urma majorării preţurilor cu ridicata la energie şi a costurilor achiziţionării drepturilor de emisii de CO2, a informat Oficiul polonez de reglementare în domeniul energiei.

Noile tarife vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

Separat, Oficiul polonez de reglementare în domeniul energiei a aprobat un nou tarif pentru clienţii persoane fizice ai companiei de stat PGNiG, care vor plăti mai mult pentru facturile lor la gaze naturale.

Aceştia vor plăti mai mult cu 41% pe lună pentru gazele utilizate la prepararea mâncării, iar cei care folosesc o cantitate mai mare de gaze naturale, de exemplu pentru încălzirea locuinţei, vor plăti mai mult cu aproximativ 54% pe lună.

Guvernul Poloniei a adoptat luna trecută un pachet ce include reducerea taxelor la benzină, gaze naturale şi electricitate şi distribuirea de bani către gospodării, în cadrul unui program în valoare de până la 10 miliarde de zloţi (2,54 miliarde de dolari).

Guvernele din Europa şi din întreaga lume se confruntă cu presiuni similare din partea inflaţiei, ca urmare a creşterii preţurilor globale la energie şi a perturbărilor apărute de-a lungul lanţurilor de aprovizionare din cauza pandemiei de coronavirus şi a carantinelor impuse pentru a opri răspândirea virusului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria