Polonia își îndeamnă cetățenii să părăsească Belarusul

Polonia își îndeamnă cetățenii să părăsească Belarusul

Polonia și-a îndemnat, luni, cetățenii să evite deplasările în Belarus și le-a recomandat celor care se află deja în țara vecină să o părăsească, relatează Reuters .

Polonia și-a sfătuit cetățenii să părăsească Belarusul. Foto Pixabay

Anunțul survine în ziua în care președintele belarus Aleksandr Lukașenko a afirmat în cadrul unei reuniuni cu înalţi responsabili din domeniul securităţii de la Minsk că Polonia ar putea trimite trupe armate la granița dintre cele două țări, invocând acest lucru drept pretext pentru desfășurarea unei grupări militareregionale” împreună cu Moscova.

Ei și-au mutat forțele la 100 de kilometri de graniță, saturându-le cu arme NATO. Ei au trimis toate (armele) sovietice și poloneze pe care le aveau Ucrainei. Au scăpat de ele”, a afirmat Lukașenko.

Ulterior, liderul belarus și-a întrebat retoric generalii cât va dura până când Polonia își va trimite forțele înapoi la granița cu Belarusul, acum că au primit armamente NATO moderne.

Jumătate de noapte”, a răspuns el.

Polonia pur și simplu tremură, cerându-le americanilor să aducă imediat și plaseze arme nucleare în Polonia, inclusiv cele din arsenalul nuclear al Germaniei”, a mai adăugat Lukașenko.

Mihailo Podoliak, consilier prezidenţial ucrainean, a afirmat, luni după-amiaza, într-o postare publicată pe Twitter că „Lukașenko continuă să își vândă suveranitatea Federației Ruse. Plasarea unui contingent rusesc în Belarus sub pretexte false reprezintă o formalizare a ocupației”.

Totodată, consilierul prezidențial ucrainean a mai adăugat că nu există semne care să sugereze un nou bombardament al Rusiei în nordul Ucrainei de pe teritoriul Belarusului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”