Polonia își întărește dispozitivul de securitate de la granița cu Belarus

Polonia își întărește dispozitivul de securitate de la granița cu Belarus

Polonia își va suplimenta dispozitivul de securitate de la granița cu Belarus cu 500 de poliţişti specializați în prevenție și contraterorism, a anunţat duminică ministrul Afacerilor Interne de la Varșovia, Mariusz Kaminski, citat de Reuters.

Granița dintre Polonia și Belarus FOTO Arhivă

Poliţia de frontieră a Poloniei a anunţat că 187 de persoane au încercat să traverseze ilegal frontiera dintre Belarus și Polonia sâmbătă.

„Din cauza situaţiei tensionate la frontiera cu Belarus, am decis întărirea forţelor noastre cu 500 de ofiţeri de poliţie de la unităţi de prevenţie şi de contraterorism”, a scris Kaminski pe Twitter.

„Aceştia se vor ralia celor 5.000 de poliţişti de frontieră şi celor 2.000 de soldaţi care apără securitatea la această frontieră”, a adăugat ministrul polonez.

Această măsură intervine pe fondul instalării mercenarilor Wagner în Belarus, o mișcare catalogată de președintele polonez Andrzej Duda drept o amenințare pentru țările din regiune.

Un gard metalic înalt de cinci metri, dublat de un sistem electronic, funcţionează de-a lungul graniţei dintre Polona și Belarus, un aliat al Rusiei acuzat că a lăsat să pătrundă migranţi care doresc să ajungă în Uniunea Europeană, acuzaţie respinsă de regimul de la Minsk.

În pofida acestor măsuri de protecţie şi a practicii obişnuite de respingere a migranţilor ilegali aplicată de Polonia, circa o sută de încercări de trecere ilegală a frontierei polono-belaruse, de către migranţi proveniţi în principal din Orientul Mijlociu şi Africa, sunt raportate zilnic de poliţiştii de frontieră şi de ONG-urile care operează acolo, noteazăă Reuters, potrivit Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat