Polonia: Mare manifestație la Varșovia, la șase ani de la prăbușirea de la Smolensk

Polonia: Mare manifestație la Varșovia, la șase ani de la prăbușirea de la Smolensk

Zeci de mii de susținători ai partidului conservator Lege și Justiție (PiS), revenit la putere în Polonia în luna octombrie, au adus un vibrant omagiu duminică seară victimelor accidentului de la Smolensk din 10 aprilie 2010, reafirmându-și sprijinul pentru liderul lor Jaroslaw Kaczynski, fratele geamăn al președintelui defunct, informează AFP.

"Slavă și onoare eroilor", au scandat manifestanții în memoria celor 96 de victime care au murit în această catastrofă la Smolensk, în Rusia.

Ei au scandat de asemenea "Jaroslaw", "Jaroslaw", așteptând discursul liderului PiS, punctul culminant al comemorărilor de duminică.

Manifestanții au adus flori, lumânări și un imens steag alb roșu, culorile naționale ale Poloniei. Întreg guvernul PiS condus de Beata Szydlo, deputații și senatorii partidului la putere s-au adunat în fața palatului prezidențial.

Prăbușirea avionului, la 10 aprilie 2010, în timp ce Tupolevul prezidențial polonez încerca să aterizeze în condiții de ceață groasă pe un aeroport în apropiere de Smolensk, la 400 km sud-vest de Moscova, a provocat moartea președintelui Lech Kaczynski, a soției sale Maria și altor 94 de persoane, printre care înalți responsabili politici și militari polonezi, amintește France Presse.

Ceremoniile de marcare a șase ani de la moartea președintelui Lech Kaczynski au avut o importanță deosebită duminică după revenirea la putere a conservatorilor, care au redeschis ancheta cu privire la cauzele acestui accident.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Calciu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...