Polonia: Ministrul sănătăţii demisionează, la o zi după adjunctul său

Polonia: Ministrul sănătăţii demisionează, la o zi după adjunctul său

Ministrul polonez al sănătăţii, Lukasz Szumowski, şi-a anunţat marţi demisia din funcţie, la o zi după ce adjunctul său, Janusz Cieszynski, luase o decizie similară, transmite Reuters.

Cele două demisii survin pe un fond de înmulţire a criticilor faţă de modul în care partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare, gestionează epidemia, în contextul în care numărul de cazuri noi de infectare se menţine ridicat.

Modul în care Szumowski a gestionat fazele iniţiale ale epidemiei l-a făcut în aprilie politicianul cu gradul cel mai înalt de încredere, însă imaginea sa s-a deteriorat în urma scandalurilor legate de cumpărarea de măşti şi achiziţia de ventilatoare care nu au mai sosit.

Ministrul a negat că ar fi comis nereguli.

'Aş vrea să vă informez că astăzi demisionez. Am decis că este timpul', a spus el marţi într-o conferinţă de presă.

Lukasz Szumowski a afirmat că plănuise iniţial să demisioneze mai devreme în cursul anului, dar a trebuit să rămână pentru a gestiona criza.

Polonia s-a confruntat în ultimele săptămâni cu o creştere a numărului de infectări cu coronavirus, alimentată mai ales de focare în rândul minerilor.

La nivelul ţării au fos raportate până acum 57.876 de cazuri de infectare şi 1.896 de decese, la o populaţie de 38 milioane de locuitori.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”