Polonia monitorizează situaţia din Rusia în urma revoltei mercenarilor Wagner

Polonia monitorizează situaţia din Rusia în urma revoltei mercenarilor Wagner

Preşedintele Poloniei a avut consultări cu prim-ministrul şi cu Ministerul Apărării despre situaţia din Rusia, a anunţat el sâmbătă, adăugând că Varşovia monitorizează situaţia.

Andrzej Duda, președintele Poloniei

"În legătură cu situaţia din Rusia, în această săptămână am avut consultări cu prim-ministrul şi Ministerul Apărării", a postat pe Twitter Andrzej Duda.

"Cursul evenimentelor de dincolo de frontiera noastră de est este monitorizată pe măsură ce se desfăşoară", a precizat el, scrie Agerpres.

Evgheni Prigojin, liderul grupului paramilitar Wagner, a afirmat sâmbătă că a intrat în Rusia cu trupele sale cu scopul de a răsturna conducerea militară, spunând că este "gata să moară" împreună cu cei 25.000 de oameni ai săi pentru a "elibera poporul rus".

Procuratura generală rusă a anunţat deschiderea unei anchete pentru "răzvrătire armată" împotriva lui Prigojin, care s-a revoltat după ce a acuzat armata că i-a bombardat oamenii. Autorităţile au înăsprit măsurile de securitate la Moscova şi în alte câteva regiuni din Rusia.

Această turnură dramatică a evenimentelor, cu multe detalii neclare, pare a fi cea mai mare criză internă cu care se confruntă preşedintele Vladimir Putin de când în februarie anul trecut a ordonat o invazie la scară largă a Ucrainei, numind-o "operaţiune militară specială", comentează Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin a apărut sâmbătă dimineaţă la televiziunea rusă şi a acuzat grupul Wagner de trădare, declarând că toţi cei care participă la această revoltă militară vor fi pedepsiţi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?