Polonia nu va decide de una singură cu privire la livrarea de avioane de luptă Ucrainei

Polonia nu va decide de una singură cu privire la livrarea de avioane de luptă Ucrainei

Preşedintele polonez Andrzej Duda a exclus sâmbătă posibilitatea ca ţara sa să livreze Ucrainei avioane de luptă fără a conveni mai întâi asupra acestei decizii cu aliaţii, aceasta fiind un subiect asupra căruia susţinătorii Kievului sunt divizaţi, informează dpa.

FOTO EPA EFE

O astfel de decizie ar trebui luată în comun de aliaţii NATO, a declarat premierul Duda pentru BBC, cu câteva zile înainte unei vizite la Londra.

Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut în mod repetat avioane de luptă pentru a ajuta forţele ucrainene să se apere de atacurile ruseşti.

Premierul Duda a subliniat că livrarea Kievului de avioane de luptă F-16 de către Polonia ar fi o "decizie foarte serioasă", care nu va fi luată cu uşurinţă.

Şeful guvernului polonez a mai declarat că forţele aeriene ale ţării sale au mai puţin de 50 de avioane fabricate în SUA, ceea ce nu este suficient pentru Polonia. El a subliniat, de asemenea, provocările logistice legate de o posibilă livrare către Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”