Polonia: O fabrică de false medicamente împotriva impotenței a fost desființată

Polonia: O fabrică de false medicamente împotriva impotenței a fost desființată

O fabrică clandestină de steroizi și false medicamente împotriva impotenței a fost desființată în apropiere de Bydgoszcz, în nordul Poloniei, a informat miercuri poliția citată de AFP.

Aproximativ 100.000 de pastile contrafăcute împotriva tulburările de erecție și 430.000 fiole de steroizi au fost confiscate, în valoare estimată la circa 17 milioane de zloți (3,95 milioane de euro), a declarat pentru AFP Agnieszka Hamelusz, purtătoare de cuvânt a Biroului central de investigație a poliției CBSP.

Anchetatorii care au desfășurat investigația timp de mai multe luni au interpelat 14 persoane și au confiscat 48 de utilaje în valoare de un milion de euro.

Utilajele destinate fabricării medicamentelor erau instalate în camere secrete ale unei case de locuit la care accesul se făcea prin tuneluri disimulate în dulapuri.

O parte dintre produsele semifinisate destinate fabricării de medicamente proveneau din China, trecând prin Grecia, Marea Britanie sau România. Pastilele vândute pe internet erau prezentate ca fiind produse de societăți farmaceutice cunoscute.

Poliția poloneză a avertizat că produsele vândute ar putea fi periculoase pentru sănătate, ținând cont de compoziția lor incertă și de proastele condiții de fabricație.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro