Polonia: Parlamentul aprobă legea care permite votul prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale

Polonia: Parlamentul aprobă legea care permite votul prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale

Seimul (Sejm), camera inferioară a parlamentului bicameral polonez, a aprobat joi un proiect de lege care stabileşte votul prin corespondenţă ca singurul mod posibil de a participa la alegerile prezidenţiale din 2020 în Polonia, potrivit DPA şi Reuters.

Sejm a aprobat proiectul respectiv de lege cu o majoritate de 236 de voturi dintr-un total necesar de 213 şi 11 abţineri. Pentru a intra în vigoare, această lege mai trebuie semnată de preşedintele ţării.

Alegerile prezidenţiale urmau să aibă loc duminică. Partidul conservator aflat la putere Lege şi Justiţie (PiS) doreşte ca acest scrutin să aibă loc prin intermediul votului prin corespondenţă din cauza pandemiei de COVID-19, un plan căruia i se opun ferm partidele de opoziţie, argumentând că în acest fel alegerile nu vor fi nici transparente, nici echitabile.

Chiar dacă parlamentarii au aprobat în principiu votul prin corespondenţă, un vicepremier polonez a declarat joi că aceste alegeri ar putea fi organizate cel mai devreme în luna iunie, potrivit Reuters.

Preşedintele PiS, Jaroslaw Kaczyanski, a afirmat miercuri seara că alegerile prezidenţiale nu se vor mai ţine duminică, 10 mai, ci vor fi amânate pentru o dată ulterioară, care rămâne să fie stabilită, notează DPA. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CIA și Pentagonul vor înarma și antrena forțele gherilă ucrainene în România, Polonia și Slovacia

2 Dezvăluirea unui general iranian: Familia regală saudită s-ar trage din evreii care s-au luptat cu Mahomed

3 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

4 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

5 VIDEO Oficial britanic / „Războiul din Ucraina este doar la câteva zile distanță”