Polonia: Persoane necunoscute au tăiat copaci de pe proprietatea ministrului mediului, autorul legii care a permis defrișări

Polonia: Persoane necunoscute au tăiat copaci de pe proprietatea ministrului mediului, autorul legii care a permis defrișări

Persoane necunoscute 'au tăiat circa 30 de copaci' de pe proprietatea privată a ministrului polonez al mediului, Jan Szyszko, autorul unei legi controversate care a dus la defrișări masive în Polonia, a anunțat marți poliția poloneză, informează AFP.

Treizeci și trei de brazi și de tuia, cu o înălțime între 3 și 7 metri, au fost tăiați pe proprietatea ministrului, la Tuczno (nord-est), 'cu ajutorul unui fierăstrău mecanic', în noaptea de duminică spre luni, a precizat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliției locale, Beata Budzyn.

Mass-media poloneze sugerează că incidentul 'ar putea fi un act de răzbunare împotriva 'legii Szyszko', ce le permite, de la 1 ianuarie, persoanelor particulare să taie copacii de pe proprietățile lor fără a mai cere o autorizație oficială, cu rare excepții.

Organizațiile ecologiste estimează că această lege a provocat deja defrișări masive pe întreg teritoriul Poloniei.

Înainte de această lege, tăierea unui copac al cărui diametru depășea 25 sau 35 de cm, în funcție de specie, necesita o autorizație din partea autorităților locale de mediu.

Potrivit lui Adam Bohdan, responsabil al organizației neguvernamentale ecologiste Dzika Polska (Polonia sălbatică), 'ar putea fi vorba de un act disperat, o strigăt de disperare al cuiva care a cedat nervos și care prin acest gest a vrut să-și exprime furia pentru tot ce se întâmplă în Polonia'.

De asemenea, ecologiștii îi reproșează ministrului că a autorizat controversatele tăieri 'de protecție' din bătrâna pădure Bialowieza (nord-est), tărâmul zimbrilor în Europa, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu